Tăriceanu candidează la Senat în Sectorul 1, spune Chiliman

de:
04 oct. 2012
0 Afișari
Tăriceanu candidează la Senat în Sectorul 1, spune Chiliman

Chiliman a fost întrebat în ce măsură fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este susţinut pentru a deveni candidat din partea PNL într-un colegiu din Sectorul 1.

„Confirm desemnarea domnului Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al PNL la Senat în Sectorul 1, prin votul colegilor mei din Delegaţia Permanentă a filialei. Candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu în Sectorul 1 este o iniţiativă comună şi o decizie firească. Ne leagă o prietenie veche de 23 de ani, am parcurs împreună acelaşi drum politic şi împărtăşim aceeaşi viziune asupra valorilor liberale. Personal, îl consider pe Călin Popescu Tăriceanu una dintre cele mai reprezentative figuri ale liberalismului românesc de astăzi”, a declarat Chiliman pentru MEDIAFAX.

Potrivit negocierilor finalizate la nivelul USL, în Sectorul 1 PNL a cedat PC colegiul pentru Senat care a fost atribuit ACD, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare. Astfel, în cele două colegii de senatori din Sectorul 1 ar urma să candideze un social-democrat şi un conservator, după ce la alegerile din 2008 Crin Antonescu a obţinut mandatul de senator într-un colegiu din acest sector.

„Eu nu ştiu acest lucru (cedarea PNL a colegiului senatorial către PC – n.red) şi nu cred că există o asemenea chestiune oficial. Dl. Tăriceanu a fost validat şi votat de Delegaţia Permanentă a Sectorului 1, avem un traseu politic comun de 23 de ani şi o să-l susţin pentru a câştiga colegiul.(…) Eu mă bazez pe chestiuni concrete. (…) Mă bazez pe bunul simţ al celor care iau decizii în PNL”, a precizat acesta.

Filiala sector 1 a PNL este nemulţumită de conducerea centrală care a decis să cedeze PC un colegiu de senator unde primarul Andrei Chiliman îl voia pe Călin Popescu Tăriceanu.

Directorul ANOFM București, Dumitru Pelican (PC), va candida la alegerile parlamentare pentru un post de senator în sectorul 1 din Capitală, au declarat joi pentru NewsIn surse din PNL și PSD. Pelican va candida pe locul rezervat de Chiliman fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, actualmente deputat de Ilfov. Surse din USL au declarat pentru NewsIn că PNL ar fi cedat miercuri seară colegiul lui Tăriceanu către PC.

Cookies