ȘTIRI

Tăriceanu a demisionat din PNL: „Mă interesează să fiu candidatul USD la prezidenţiale”

„Nu mă interesează nici un post, nici de vicepremier, nici de preşedinte a Senatului. Dar mă interesează să fiu susţinut de USD la alegerile prezindenţiale. Vă spun că da, nu vă ascund acest lucru, mă interesează această propunere, dacă ar veni din partea USD. Şi vă spun de pe acum că-l voi învinge pe Crin Antonescu”, a spus Tăriceanu, conform Rtv.net.

El a anuntat si ca va infiinta o noua formatiune politica care se va numi Partidul Reformator Liberal, unde vor veni alaturi de el mai multi liberali.

Întrebat cum vede demersul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal, Antonescu a răspuns: „Pentru PNL este un deja-vu, suntem, că nu doar domnul Tăriceanu e de 24 de ani în partid şi noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem (…) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi cu protagonişti, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, când dânşii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, face aceleaşi lucru”, a susţinut Antonescu într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, încă de marţi, că se gândeşte la o posibilă demisie din PNL. El a declarat că a votat împotriva ruperii USL, decizie pe care o consideră pripită.

Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PNL. El a deţinut funcţia de preşedinte al PNL între februarie 2005 şi martie 2009.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îl vede pe fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu drept un candidat puternic la Preşedinţie, menţionând că ar putea face cu acesta un tandem, la fel cum ar putea face un tandem cu Crin Antonescu.

Întrebat ce formulă ia în calcul, în contextul în care Tăriceanu a anunţat că îşi face partid şi că va candida la Preşedinţie, Ponta a răspuns: „Formula pe care o iau în calcul, proiectul de succes este refacerea USL, cu un candidat unic la prezindenţiale, şi atâta vreme cât funcţia de premier este a PSD, susţinem un candidat liberal”.

Întrebat cum îl vede ca şi candidat la Preşedinţie pe Tăriceanu, Ponta a spus, la Antena 3, că îl vede ca pe un candidat puternic.

Întrebat dacă ar face un tandem cu Tăriceanu, Ponta a răspuns: „Aş face tandem cu domnul Tăriceanu, aşa cum aş face tandem şi cu domnul Antonescu”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button