ARHIVA B365

Tăriceanu a anunţat că ia în calcul candidatura la Primăria Capitalei

Sondaj PNL: Tăriceanu, primul loc în topul preferinţelor bucureştenilor pentru Primăria Capitalei

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se situează pe primul loc în topul preferințele alegătorilor din Bucureşti pentru Primăria Capitalei, potrivit unui sondaj al PNL. Conform sursei citate, Tăriceanu are o intenţie de vot de 15 procente.

Cu aproximativ șase luni înainte de alegerile locale, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este favoritul bucureștenilor în cursa pentru primăria Capitalei, dacă se va decide să candideze. Acest lucru este relevat de un sondaj INSCOP, realizat în București, la comanda PNL, la mijlocul lunii noiembrie, liberalii primind datele în aceste zile, au declarat surse din PNL pentru EVZ. În urmă cu câteva luni, scenariul candidaturii la Primăria Capitalei a fost exclus de președintele Senatului, dar în ultima vreme, numele acestuia a început, din nou, să fie vehiculat pentru o candidatură la București.

Cristian Buşoi, candidatul desemnat de PNL pentru Primăria Capitalei

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost desemnat de PNL Bucureşti candidat al partidului pentru Primăria Capitalei. Buşoi urmează să fie validat de forurile de conducere ale formaţiunii liberale.

„PNL este obligat să aibă un candidat care să fie agreat de electoratul de dreapta și să adune foarte multe voturi de la cei nehotărâți. Sunt convins că PNL va câștiga alegerile în București”, a spus Marian Petrache la Parlament, secretarul general al PNL. 

Gabriela Firea ar putea candida la Primăria Capitalei, din partea PSD, în 2016

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, ar putea candida pentru postul de primar general al Capitalei, în 2016, şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea, spunând că aceasta „poate fi o variantă foarte bună”.

Potrivit aceluiași sondaj INSCOP realizat în București, pe locul doi în intenția de vot, se află primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în ciuda problemelor sale cu legea, în timp ce pe locul trei se află social- democrata Ecaterina Andronescu. În ciuda prezenței active în spațiul public, europarlamentarul Cristian Bușoi se află doar pe locul 4 în intenția de vot, iar la nivelul Sectorul 1, chiar pe locul 5, după independentul Nicușor Dan, au mai precizat aceleași surse. Alte nume testate de liberali, ca potențiali candidați pentru Primăria Capitalei sunt Monica Macovei, Robert Negoiță, Ludovic Orban, Petre Roman, Costică Canacheu, ultimii trei fiind înscriși în competiția internă a partidului pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Capitalei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button