Târgurile de Crăciun din București. Lista actualizată a evenimentelor. Bonus: unde se intră fără certificat

08 dec. 2021
1945 Afișari
Târgurile de Crăciun din București. Lista actualizată a evenimentelor. Bonus: unde se intră fără certificat
Târgurile de Crăciun din București. Lista actualizată a evenimentelor. Bonus: unde se intră fără certificat

Dacă nu vă este teamă de ploaia din Capitală și vreți să vizitați zilele astea târgurile de Crăciun, iată că le trecem noi în revistă pentru dumneavoastră. Poate între timp, până în weekend, se mai îndreaptă și vremea.

Târgurile de Crăciun din București. Lista actualizată a evenimentelor. Bonus: unde se intră fără certificat verde. Săptămâna aceasta s-a mai deschis încă un târg de Crăciun în Capitală, al doilea din Sectorul 6. Să trecem la povești.

Târgurile de Crăciun din București

Începem să povestim despre evenimentele din Capitală care se desfășoară cu ocazia sărbătorilor de iarnă și care s-au deschis săptămâna aceasta. Astfel:

Al doilea târg de Crăciun din Sectorul 6 al Capitalei, numit Crângași Christmas Market, s-a deschis luni, în data de 6 decembrie. Acesta se află aproape de stația de metrou Crângași, iar organizatorii au anunțat că intrarea este liberă și nu este nevoie nici de certificatul verde. Sunt deschise 8 căsuțe în cadrul târgului, iar expozanții din toată țara au adus o gamă variată de produse. Aici găsiți obiecte artizanale, din lemn sculptat, ceramică și globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente.

Te-ar mai putea interesa și: TOP 5 Beculețe de Crăciun în București

De asemenea, la târgul din Crângași veți găsi și bunătățuri, de la sarmale, plăcinte moldovenești, bunătăți maramureșene, turtă dulce, cozonac, vin fiert, dar și alte deserturi. Târgul este deschis în perioada 6 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, între orele 10:00 – 21:00. De asemenea, având în vedere contextul epidemiologic acual, se vor respecta toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul unde se desfășoară acest târg.

Tot săptămâna aceasta, în data de 6 decembrie, ARCUB a lansat prima ediția a „Urban Christmas Market”, dar a deschis și expoziția „O lume a jocurilor” la Hanul Gabroveni. Urban Christmas Market este deschis în perioada 6 – 16 decembrie și 21 – 23 decembrie şi se desfăşoară în sălile de la parterul ARCUB Gabroveni, aflat pe strada Lipscani nr. 84-90. Accesul este gratuit și se intră în baza prezentării certificatului verde. În zilele de 18 și 19 decemvrie se desfășoară și a 13-a ediție Noël – Târgul de cadouri de designer.

Expoziția „O lume a jocurilor” poate fi vizitată până pe 15 decembrie, în intervalul orar 12:00 – 20:00. Aceasta se desfășoară în cele trei spații expoziționale de la etajul I ARCUB Gabroveni. În cadrul expoziției vor avea loc și ateliere pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Diferit față de atelierele școlare, în zilele de 11 și 12 decembrie se vor organiza și ateliere pentru publicul larg (50 de minute durează un atelier și pot participa maxim 20 de copii). Organizatorii expoziției transmit că poate aceasta poate fi vizitată pe baza unei programări/înscrieri la adresa de mail [email protected], iar biletele pentru cele două ateliere pentru copii (din data de 11 și 12 decembrie) au fost puse în vânzare pe site-ul ARCUB, AICI.

Lista actualizată a evenimentelor

Târgul de Crăciun aflat în Piața Universității. Sursă foto: Facebook/ Bucharest Christmas Market
Târgul de Crăciun aflat în Piața Universității. Sursă foto: Facebook/ Bucharest Christmas Market

Până pe data de 17 decembrie 2021, între orele 10:00 – 21:00, puteți vizita Classical Christmas Market aflat pe Esplanada Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu, nr. 70-72). Patinoar, muzică clasică, dar și atracții diferite veți putea găsi aici. Accesul vizitatorilor este gratuit, în baza prezentării certificatului verde.

Te-ar mai putea interesa și: Nicușor Dan, zis și „Grinch, primarul care furat Crăciunul. Regele cârlionțat al meme-urilor are birou pe Bulevardul Elisabeta, în București

Târgul oficial al Capitalei, organizat de PMB în Piața Universității. Bucharest Christmas Market este deschis publicului până pe 26 decembrie 2021. Acesta poate fi vizitat de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 21:00. Intrarea se face în baza certificatului verde digital covid-19, iar accesul se face în baza unui bilet: 5 lei – dacă îl cumpărați online, 7 lei – dacă îl cumpărați la intrarea în târg, copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit.

Centrul Educațional Exploratorium – aflat pe Bulevardul Decebal, numărul 11, Sector 3. Acesta este deschis până la data de 26 decembrie și îl puteți vizita zilnic, între orele 10:00 – 21:00, cu excepția zilelor de 25 și 26 decembrie, când va fi deschis între orele 14:00 – 21:00. Centrul educațional va reuni mai multe proiecte: Târgul „Fabrica de jucării”, Let’s Hub, DăruiEști în BucurEști și Muzeul Copiilor, care găzduiește în această perioadă o expoziție itinerantă interactivă și educativă „Kids in Pyramids”.

Primul târg de Crăciun deschis în Sectorul 6, West Side Christmas Market, este deschis până pe 26 decembrie în Parcul Drumul Taberei. Accesul este gratuit și se face în baza certificatului verde. Cei mici vor avea ocazia să se întâlnească cu Moș Crăciun și au acces la patinoar.

Cookies