BAZAR

Târguri de Mărţişor în Bucureşti. De unde poţi cumpăra cele mai frumoase cadouri de 1 Martie

Târgul Mărţişorului de la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă în perioada 26 februarie – 1 martie 2015 la Târgul Mărțișorului.

Târgul Mărțișorului de la MNȚR pune valoare pe obiectul handmade și pe inovație, încurajând creativitatea în sfera artistică și meșteșugul capabil să fie reînnoit cu noi particularități care să comunice prin expresivitate, imaginație, simț al umorului semnificațiile mai vechi sau mai noi ale mărțișorului. Participanții invitați – studenți, artiști, meșteșugari – folosesc ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească ori imaginează noi forme ale creativității urbane: de la obiectul manufacturat și reciclat care folosește materiile naturale devenite clasice la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje și semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenționale.

Târgul își propune să aducă în atenția publicului cumpărător și alte categorii variate de mărțișoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul croșetat sau tip goblen, mărțișorul tradițiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade.

Bilet de intrare: 4 lei preț întreg, 2 lei preț redus (elevi, studenți, pensionari)

Târgul Mărțișorului Handmade la Muzeul George Enescu

Târgurile DIMAC-EXPO îşi redeschid porţile pentru o expoziţie de Mărtişoare şi cadouri fabricate manual, la Muzeul George Enescu (Casa cu Lei) din Bucureşti (Calea Victoriei, Nr. 141), în perioada 27 februarie – 1 martie 2015, dar şi în perioada 6 – 8 martie 2015.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Târgul de Mărţişor „Festivalul primăverii” Sala Dalles

Aici, pe lângă mărţişoarele clasice, mai puteţi găsi mărtişoare din ceramică, sticlă, cioplite în lemn, din aur şi argint, dar şi mărtişoare din zahăr sau diverse mirodenii.

În cadrul târgului va avea loc şi expoziţia cu vânzare a Fundaţiei „Chance for life” unde veţi putea găsi mărtişoare şi felicitări confecţionate manual de tinerii cu dizabilităţi din centre de plasament. Evident, fondurile obţinute vor fi folosite în scop caritabil!

Vor mai fi şi ateliere de aranjamente florale sau de pictură ceramică, dar şi o tombolă cu premii surpriză, în zilele de 1 şi 8 martie. Intrarea este liberă.

Program: 24 februarie – 8 martie 2015, 10:00 – 20:00

De Mărţişor. Târg cu tâlc… la Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 23 februarie – 8 martie 2015 târgul „De Mărţişor…” prilejuit de sărbătoarea cu acelaşi nume, eveniment aflat sub egida proiectului cultural Anotimpuri la Muzeul Satului.

Vizitatorii vor avea ocazia să achiziţioneze mărţişoare tradiţionale, creaţie a meşterilor populari, dar şi mărţişoare realizate cu multă imaginaţie de artişti plastici.

Târgul de mărţişor şi de 8 Martie, Vive la femme! la Galeriile Excelsior

În cea mai cochetă locaţie din centrul Bucureştiului, cele mai frumoase creaţii handmade vor aştepta să fie dăruite celor mai frumoase femei la târgul „Vive la Femme!”, între 27 februarie şi 8 martie. Intrarea este liberă!

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button