Târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești” în București, în acest weekend. Gurmanzii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii

22 nov. 2022
1078 afișări
Târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești” în București, în acest weekend. Gurmanzii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii
Târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești” în București, în acest weekend. Gurmanzii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii. Sursa foto: Facebook/ Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Gurmanzii sunt invitați în acest weekend să încerce produse tradiționale pregătite ca la stână, la târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”. Evenimentul va avea loc în curtea Ministerului Agriculturii.

Târgul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești” în București, în weekend

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Asociația Crescătorilor de Ovine „Păstorul Crișana” Arad, cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România, transmite că organizează în perioada 25-27 noiembrie 2022, în curtea instituției, evenimentul “Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.

Astfel, în atenția bucureștenilor și nu numai, este adus farmecul uneia dintre cele mai vechi îndeletniciri ale poporului român, păstoritul. La eveniment participă fermieri din județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu, Vâlcea. Aceștia refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă și pornesc pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munților Carpați, poposind în mijlocul Capitalei, în curtea Ministerului Agriculturii, cu tolba plină de povești și bunătăți de la stână.

Bucureștenii sunt invitați să se delecteze cu produse pregătite după rețete tradiționale: caș proaspăt, urdă, telemea de oaie proaspătă sau maturată, brânză de burduf în membrană naturală, cașcaval, lapte bătut, smântână, telemea de capră sau pastramă de oaie proaspătă sau afumată, mezeluri, mici, tocan de oaie, sloi de oaie.

În curtea Ministerului Agriculturii

„Pentru trei zile, veți aveți oportunitatea să uitați de vacarmul orașului și să experimentați viața la stână, unde timpul pare că se oprește în loc”, transmite Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă.

Alte produse tradiționale pregătite ca la stână, chiar în curtea Ministerului Agriculturii: bulz, pastramă, mici pe grătar, iar muzica populară nu va lipsi de la târg. Atracția evenimentului va fi un ceaun, unde va fi preparat tocanul, mâncarea de bază a ciobanilor.

Bunătățile pot fi asezonate cu diferite sortimente de vinuri, tărie sau suc.

Pe lângă produsele din lapte și carne de la specia ovină sau caprină, bucureștenii pot găsi și legume și fructe, dar și produse de patiserie (cozonac, poale în brâu, alivenci) și gemuri, dulcețuri, conserve, fructe uscate, mere, legume și verdețuri.

Cei interesați își pot cumpăra de la târg și articole de îmbrăcăminte obținute din pielicele de ovine.

„Atmosfera și voia bună vor fi întreținute de Ansamblul Nedeia, de solistul Robert Târnăveanu, de grupul de chitariști „Zâmbete și acorduri” din comuna Sadu, județul Sibiu, precum și de mulți alții”, transmite sursa citată.

Târgul va fi deschis în acest weekend (25-27 noiembrie), între orele 09:00 – 19:00.

Cookies