ȘTIRI

Târgul Meșteșugarilor, deschis de mâine în Piața Sudului. Ce găsiţi acolo

Derulat pe parcursul a 13 zile, târgul este organizat de Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Liga Meșteșugarilor Tradiționali Rromi, și își propune promovarea tradițiilor acestei etnii, prin demonstrațiile meșteșugărești din cadrul a 15 ateliere de lucru.

La eveniment vor fi prezenți meșteșugari iscusiţi în arta lemnului, argintului, cuprului şi aluminiului, care vor comercializa produse executate manual și vor face demonstrații de creație.

Această zi este marcat în Sectorul 4 şi prin încheierea unui acord de parteneriat între Primăria Sectorului 4 şi Partida Romilor „Pro-Europa”, informează un comunicat de presă remis B365.ro.

Astfel, va fi lansată campania „Noi îți dăm recomandarea”, care se va derula în perioada 2014 – 2015, în scopul creșterii accesului la educație a copiilor de etnie rromă, prin înscrierea acestora la grădiniță, clasa pregătitoare, clasa a I-a, precum și prin admiterea pe locurile special alocate în cadrul liceelor de pe raza Sectorului 4.

Implementarea programului presupune identificarea preșcolarilor, școlarilor și consilierea părinților, în vederea înscrierii lor în învățământul de Stat.

Totodată, vor fi identificați copiii și adulții care au depășit vârsta legală, pentru înscrierea lor în sistemul de învățământ, în vederea recuperării școlare, prin intermediul programului educațional „Șansa a doua”.

De asemenea, elevii aflați în anii terminali și adulții beneficiari ai acestui program vor fi consiliaţi și orientaţi din punct de vedere profesional.

„Rromii fac parte din comunitatea locală a Sectorului 4, de aceea, avem datoria de a ne implica şi de a sprijini integrarea lor socială”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4, în comunicatul citat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button