Targul International Gaudeamus – Carte de învăţătură 2011

de:
22 nov. 2011
1 afișări
Targul International Gaudeamus - Carte de învăţătură 2011

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ediţia a 18-a se desfăşoara în perioada 23 – 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Organizat de Radio România, Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, cu un concept unic în peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

Dialogul dintre carte şi radio durează de 18 ani, într-o formulă originală prin care Târgul Gaudeamus a câştigat în prestigiu şi amploare de la an la an, devenind un eveniment – emblemă pentru piaţa de carte din România.

Profesioniştii din branşă plasează Târgul Internaţional Gaudeamus între primele 10 târguri de carte din Europa, ţinând cont de numărul de vizitatori şi expozanţi, dar şi de ţinuta culturală a evenimentelor organizate şi de prestanţa personalităţilor culturale care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo, oferind publicului, într-un spaţiu de 14.000 mp, ofertele a peste 400 de editori, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ din România şi din străinătate. Anual, pe parcursul Târgului, se înregistrează un nivel record al vânzărilor de carte, evenimentul având un puternic impact asupra pieţei de profil. La ultimele trei ediţii, numărul vizitatorilor a depăşit 100.000 de persoane şi au fost organizate peste 450 de evenimente culturale la fiecare ediţie. Târgul are un puternic ecou în presă, fiecare ediţie înregistrând peste 100 de jurnalişti acreditaţi.

În avanpremieră la evenimentele care vor marca, în 2012, celebrarea anului culturii române în Italia, Târgul Internaţional Gaudeamus sărbătoreşte în acest an cultura şi limba italiană la Bucureşti!

Italia va fi ţara invitată de onoare la cea de a 18-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus: personalităţi culturale de primă mărime, scriitori, critici literari, dar şi specialişti în artă, arhitectură sau muzică vor participa la evenimentele propuse de ţara invitată de onoare la Gaudeamus 2011.

O surpriză pentru publicul şi presa din România va fi prezenţa în cadrul Târgului a jurnaliştilor postului public de radio şi televiziune RAI.

Programul evenimentelorhttp://www.gaudeamus.ro/ro/international/info_vizitatori/doc/catalog_g18_evenimente_web.pdf

Cookies