TÂRGUL DE PAŞTE BUCUREŞTI 2019. Când şi unde se desfăşoară Târgul de Paşte, în acest an

de:
11 apr. 2019
1 Afișari
TÂRGUL DE PAŞTE BUCUREŞTI 2019. Când şi unde se desfăşoară Târgul de Paşte, în acest an

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea editie a Targului dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala – „Traditii si Flori de Sarbatori”, in Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle (Parcul herastrau).

In fiecare zi, intre orele 10:00 – 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de casute din cadrul evenimentului, obiecte mestesugaresti si produse culinare, dar si o zona gastronomica amenajata, cu gustari calde si specialitati de sezon. In cadrul targului, bucurestenii vor gasi sute de produse traditionale, precum: oua incondeiate si decorate traditional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramica, sticla si lemn, accesorii si decoratiuni pentru masa de Paste, cozonaci, prajituri de casa, pasca etc.

De asemenea, timp de zece zile, mesterii populari vor dezvalui in spatiul expozitional, secretele tehnicilor folosite, publicul avand ocazia sa participe la demonstratii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de incondeiere, decorare si gravare a oualor de Paste, de realizare a unor obiecte si decoratiuni din panusa sau de prelucrare a lemnului, pentru obtinerea diverselor obiecte din gospodarie.

Targul de Paste reprezinta, in fiecare an, un bun prilej de redescoperire a produselor din gospodariile taranesti si a mesterilor traditionali, creand astfel o punte intre mediul rural si cel urban.

Targul de Paste este un eveniment cu intrare libera.

Cookies