Târgul de Mucenici din Parcul Tineretului a fost închis de ANPC. Amendă de 2.000 de lei pentru o listă de nerguli, printre care rugină și alte mizeriuțe în frigidere

09 mart. 2023
230 Afișari
Târgul de Mucenici din Parcul Tineretului a fost închis de ANPC. Amendă de 2.000 de lei pentru o listă de nerguli, printre care rugină și alte mizeriuțe în frigidere
Târgul de Mucenici din Parcul Tineretului a fost închis de ANPC | Foto simbo0l; sursa: Agerpres

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului- ANPC a închis Târgul de Mucenici organizat în Parcul Tineretului.

Evenimentul specific lunii mărțișor se numea „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor.

Poliția Locală a Sectorului 4 a fost cea care a cerut a solicitat acțiunea de control asupra târgului.

Organizatorul a fost amendat cu 2.000 de lei

Conform Agerpres, evenimentul „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, organizat în Parcul Tineretului din București, viza prezentarea obiceiurilor din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Bucovina.

În urma neregulilor constatate, organizatorul evenimentului S.C. Autentic Tehnology @ Events SRL a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activității, precum și oprirea temporară a întregului eveniment.

Au fost verificați 7 operatori economici, participanți la eveniment. Aceștia au fost sancționați pentru neregulile găsite cu oprirea definitivă de la comercializare a circa 200 kg de produse alimentare și cu oprirea temporară a prestării de servicii.

Produsele alimentare valorau 12.500 de lei, conform Agerpres.

Care au fost neregulile Târgului de Mucenici, constatate de ANPC

Comercianții nu țineau produsele alimentare în cele mai bune condiții. Spațiile frigorifice ruginite și lipsa unei surse de apă potabilă sunt doar două dintre neregulile găsite de ANPC.

Lista cu neregulile constatate este următoarea:

  • lipsa documentelor necesare funcţionării;
  • nerespectarea condiţiilor de păstrare stabilite de producător;
  • lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat;
  • lipsa unei surse de apa potabilă;
  • păstrarea preparatelor culinare pentru comercializare în recipiente depreciate, uzate, cu acumulări de rugină;
  • lipsa registrului unic de control;
  • folosirea unor spaţii frigorifice cu acumulări de impurităţi şi depuneri de rugină;
  • comercializarea de produse fără elemente de identificare şi caracterizare;
  • utilizarea unor ustensile depreciate; depozitarea materiilor prime şi ambalajelor direct pe paviment;
  • expunerea preparatelor culinare la comercializare fără existenţa elementelor de protecţie şi siguranţă alimentară.

Te-ar putea interesa și:

Cookies