Târgul de furăciuni. Soldații ruși au deschis un „bazar” în Belarus unde vând lucruri furate din casele ucrainenilor

02 apr. 2022
801 Afișari
Târgul de furăciuni. Soldații ruși au deschis un „bazar” în Belarus unde vând lucruri furate din casele ucrainenilor
Sursa foto: Facebook

Trupele rusești au profitat de faptul că o bună parte din populația Ucrainei a fugit din calea războiului, lăsându-și agoniseala în urmă, și au decis să își însușească bunurile cetățenilor. Apoi, soldații au pus bazele unui „talcioc” într-un oraș din Belarus, unde au început să vândă și să facă schimburi cu lucrurile furate din Ucraina.

Soldații ruși au fost surprinși încă de la începutul conflictului furând din magazine, jefuind locuințele ucrainenilor sau chiar bancomatele și sediile băncilor din orașele atacate. Imaginile filmate atât de localnici cât și de camerele de filmat montate pe străzi au devenit virale pe rețelele de socializare, stârnind nemulțumirea internauților.

Târgul de furăciuni. Soldații ruși vând și fac schimburi cu bunuri furate din Ucraina

Informația cu privire la această piață în aer liber a fost transmisă de Serviciul de Informații al Ministerului ucrainean al Apărării pe pagina de Facebook a instituției. „Talciocul” se află în Belarus, în orașul Narovlî, situat în apropierea graniței cu Ucraina. Acolo, trupele rusești vin cu „capturile” de pe front: mașini, jucării, haine de lux, bijuterii sau chiar opere de artă.

Potrivit oficialilor ucraineni, soldații ruși fură și electrocanisce precum mașinile de spălat vase sau rufe, frigiderele, televizoarele, autoturisme, motociclete, bijuterii prețioase, haine de lux, covoare și vase scumpe sau opere de artă, jucării și produse cosmetice.

Mai mult, unii soldați ar fi obținut valută din locuințele lăsate în urmă de ucraineni sau din băncile și bancomatele aflate în orașele atacate, și acum încearcă să schimbe valuta în pentru a putea cheltui banii. Totuși, în Belarus sunt în efect în acest moment o serie de restricții privind moneda internă și schimbul valutar, astfel că cetățenii bieloruși ezită în fața propunerilor făcute de trupele rusești.

Nu în ultimul rând, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat și a condamnat în repetate rânduri faptul că soldații ruși fură mașini, jefuiesc locuințe și fie trimit bunurile însușite acasă, familiei, fie le folosesc pe front ca monedă de schimb.

Cookies