Fii scriitor, la Târgul Gaudeamus. În plus, iei acasă cărţi ieftine

de:
19 nov. 2010
0 Afișari
Fii scriitor, la Târgul Gaudeamus. În plus, iei acasă cărţi ieftine

Târgul este deschis până luni inclusiv, spre deosebire de alţi ani când acesta funcţiona numai pănâ la sfârşitul weekend-ului.

Printre oaspeţii de marcă de la Gaudeamus 2010 se numără reputatul scriitorul Norman Manea, unul dintre cei mai traduşi autori români din străinătate, dar şi alte personalităţi precum: Jacques Dubois, care va fi şi preşedinte de onoare al Târgului Gaudeamus 2010, Paul Emond, Didier Platteau, Emile Lansman, Bernard Debroux sau Jean Auquier.

Dintre secţiunile specializate ale Gaudeamus se numără „Carte şi multimedia”, „Bursa educaţia”, Salonul de carte pentru copii „Ion Creangă”, Tombola Gaudeamus, Campania Naţională de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, concursul naţional de lectură „Mircea Nedelciu”, dar şi secţiunile în premieră „Carte-Film”, secţiunea Trans-Europeană „Dunărea”, Centrul de Drepturi de autor Gaudeamus.

Pe lângă cele mai bune titluri beletristice sau de specialitate, vizitatorii târgului pot achiziţiona cărţi poştale, vederi din diverse zone ale lumii, CD-uri cu muzică clasică şi DVD-uri cu cele mai recente filme. De asemenea, pasionaţii de geografie şi biologie îşi pot întregi colecţiile de atlasuri, hărţi de mari dimensiuni şi enciclopedii faunistice. Pentru iubitorii de chimie, editurile au pregătit inclusiv tabelul lui Mendeleev la dimensiunile unui perete de apartament.

În plus, fiecare  bucureştean care trece pragul Romexpo poate contribui la realizarea unui roman care are ca temă povestea de dragoste a unui cuplu din Capitală. Astfel, cei interesaţi pot scrie câte o frază în continuarea poveştii de amor, începută de alţi vizitatori, şi care îl are ca protagonist pe tânărul Waldermar ce locuieşte cu părinţii, în cartierul Drumul Taberei. După cum susţin organizatorii evenimentului, romanul ar putea fi publicat la ediţia de anul viitor a Târgului Gaudeamus.

În cursul zilei de vineri, printre cei care şi-au lansat noile volume s-a numărat şi Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat. Cel de-al treilea volum din „Codul lui Zambaccian”, denumit „Toate pânzele jos” continuă seria de satiră politică începută în anul 2005 în cotidianul „Jurnalul Naţional”, după cum a opinat autorul. „Toate pânzele jos e un titlu care se referă la o comandă marinărească absurdă. Dacă pe o corabie se procedează în felul ăsta, vasul nu stă pe loc, ar fi bine. El intră în derivă şi merge în virtutea curenţilor sau a valurilor. Din momentul declanşării crizei economice, asta mi se pare mie că a fost comanda definitorie pe care a primit-o sistemul statal din România de la cel aflat în fruntea lui. Fără vânt în pânze şi fără direcţie, ţara a intrat în derivă, viaţa cetăţenilor şi cea a instituţiilor au început să se degradeze alert”, scrie Adrian Năstase în introducerea noii sale cărţi ce poate fi cumpărată la preţul de 15 lei.

Biletul de intrare costă 4 lei, iar abonamentul valabil în toate zilele, 10 lei. Elevii, studenţii, cadrele didactice şi pensionarii au intrare liberă, pe baza unor acte doveditoare. Luni, intrarea la târg este liberă.

Vineri, sâmbătă şi duminică, programul de vizitare este între orele 10.00-20.00, iar luni, 10.00-16.00.

Cookies