Târguieli de primăvară la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. INTRAREA LIBERĂ

de:
09 mart. 2015
0 Afișari
Târguieli de primăvară la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. INTRAREA LIBERĂ

Aşa cum cere tradiţia la „Piaţa Tărănească” de dulce sau de post, toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi meşteri şi artizani din toate zonele tării vor fi prezenţi cu obiecte felurite, anunţă organizatorii, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

La terasa tradiţională vom face cel mai mare ceaun de post din Bucureşti. Acesta are 300 de litri, 600 de porţii iar pentru pregătirea lui este nevoie de 50 de kg de fasole, 20 kg de ceapa,20 kg de ardei, 6 kg morcovi, 6 kg ţelină, condimente şi verdeaţă şi va fi pregătit sâmbată, 14 martie. Gospodinele dâmboviţene vor mai pregăti şi saramură de peşte cu mămăligă, borş de peşte si tocană de legume.

De post: siropuri, suc de mere, dulceţuri, salate, murături şi zacuşti de toate felurile preparate după reţete cu tradiţie din Argeş, Maramureş, Harghita şi Mureş, turtă dulce şi covrigi din Pitesti, plăcinte de Turnu si plăcinte munteneşti cu: măr, dovleac, mac, vişine şi prăjituri de post din Maramureş, miere şi produse apicole, poame fel de fel, rahat turcesc şi cafea la nisip

De dulce: afumături tradiţionale din Arges, Timisoara, Sibiu şi Bucuresti, brânzeturi, caşuri şi caşcavaluri argeşene, pastramă şi cârnaţi, halviţă, ciocolată de casă, griliaş şi dulciuri specific bănăţene, prăjituri de casă, ţuici si fel de fel de bunatati.

Continuăm seria promovării meşteşugurilor tradiţionale din satele româneşti dar şi a tinerilor artişti din toată ţara care vor fi prezenţi cu: icoane, ceramică, păpuşi, pănuşă, lenm, cojoace şi papuci, bijuterie tradiţională şi hand made, săpunuri de casă, ii şi straie ţărăneşti, feţe de masă, ştergare şi fel de fel de ţesături, sticlă, lână împaslită, tablouri din flori, pernuţe din lavandă. Colecţionarii sunt prezenţi cu mobilier vechi, obiecte din gospodaria ţărănească, carte veche, porţelan, si multe alte obiecte.

Vă aşteptăm de vineri până duminică, între orele 10,00 si 18,00 să târguiţi la „Piaţa Ţărănească şi Meşter(Eşti)!”, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este libera!

Cookies