Târg pescăresc în București, între 5 și 8 noiembrie. Gurmanzii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii

05 nov. 2022
12238 Afișari
Târg pescăresc în București, între 5 și 8 noiembrie. Gurmanzii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii
Târg pescăresc în București, între 5 și 8 noiembrie. Gurmanzii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii. Sursa foto: Facebook/ Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Delta Dunării se mută (temporar) în inima orașului. Între 5 și 8 noiembrie, gurmanzii sunt invitați la un târg cu specific pescăresc în București. Evenimentul are loc în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Târg pescăresc în București | 5-8 noiembrie

Începând din acest weekend și până la data de 8 noiembrie, bucureștenii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii pentru a se bucura vreme de 4 zile, de specificul activităților și obiceiurilor din Delta Dunării, în cadrul unui târg pescăresc.

Preparatele sunt realizate după rețete ale pescarilor lipoveni, renumiți pentru pasiunea lor pentru gătit și atenția pe care o acordă atât gustului mâncării, cât și aspectului.

Cherhanale din Jurilovca, Sfântul Gheorghe, Crișan, Mila 23, Murighiol, Ghindărești, Vadu și 23 August îi invită pe gurmanzi să încerce produse dobrogene obținute din pește:

  • borș tradițional de pește la pirostrie, care poate fi servit cu ardei iute, mămăligă, mujdei;
  • pește la plită (crap, caras, biban, somn, calcan, stavrid, lufar, levrec, hamsie, chefal, șalău, zărgan);
    saramură de pește cu mămăligă și mujdei;
  • raci fierți;
  • pește prăjit.

Totodată, la târg va fi prezent și primul operator economic care exploatează de peste 20 de ani bogățiile Mării Negre, procesând rapane, midii și pești marini din producția autohtonă.

Pe lângă mâncarea dobrogeană, bucureștenii pot alege și produse cu specific pescăresc obținute din diferite specii de pești din apele de munte (păstrăv curcubeu) de la fermele piscicole din Iași și Prahova, potrivit informațiilor oficiale transmise de MADR.

Gurmanzii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii

Pe lângă preparatele proaspăt gătite, vizitatorii vor avea ocazia să încerce și: zacuscă cu pește, icre de crap sau de știucă, batog afumat, diverse sortimente de pește marinat, sardeluțe marinate în vin sau ulei picant, cremă din păstrăv, unele din acestea atestate ca produse tradiționale și produse care dețin mențiunea de calitate facultativă „produs montan”. Vor fi prezente și produse reprezentative pentru Delta Dunării înregistrate pe scheme de calitate: Scrumbia afumată de Dunăre –Indicație Geografică Protejată (IGP), Salata cu icre de știucă –Indicație Geografică Protejată (IGP) și Salata Tradițională cu icre de crap – Specialitate Tradițională Garantată (STG), dar și Plăcinta dobrogeană care urmează pașii înregistrării ca Indicație Geografică Protejată.

Nelipsite de la târg: vinurile albe, roz sau roșii ce completează preparatele din pește, astfel Cramele Viișoara, Ovidiu, Lucaci și Hamangia vor oferi spre vânzare o gamă variată de vinuri. Pentru desert, vizitatorii pot încerca colțunași cu brânză, care vor fi serviți calzi cu smântână sau iaurt.

Cookies