Târg de toamnă în București: Sute de kilograme de varză, aduse la Festivalul Verzei – Parcul IOR, 13-16 octombrie

14 oct. 2022
4965 Afișari
Târg de toamnă în București: Sute de kilograme de varză, aduse la Festivalul Verzei - Parcul IOR, 13-16 octombrie

Eveniment de weekend în București, în cel mai îndrăgit anotimp pentru organizarea târgurilor culinare.

Un târg de toamnă are loc în Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeană: Festivalul Verzei, în perioada 13-16 octombrie.

Vedeta târgului va fi VARZA,pregătită de gospodine după reţete numai de ele ştiute, sub toate formele, culorile şi condimentată pentru toate gusturile.

Cei dornici de a savura preparate atât inedite, cât şi tradiţionale, sunt aşteptaţi la provocarea supremă a toamnei.

Producătorii vor aduce sute de kilograme de varză, iar bucătăresele prezente la festival promit un adevărat festin culinar cu tone de varză, albă sau roşie, dovadă a recoltei de anul acesta, care va fi gătită în toate formele

  • ceaune în care vor fierbe mii de sarmale, tocănițe sau varză călită cu carne şi cârnaţi,
  • varză gătită în oale de lut, varză călită cu ciolan, varză cu costiţe, varză cu afumătură,
  • rață pe varză,
  • nelipsita varză a la Cluj, plăcinte cu varză, acre sau dulci, după gust,
  • turte tradiţionale cu varză după cele mai vechi reţete, toate alături de o mămăliguţă, cu ardei iute, varză pe săturate, atât crudă cât şi murată, cu chimen, dafin, boia, sare, piper și alte zeci de condimente ce fac „casă bună„ cu varza.

Iar între atâtea bunătăți cu varză, vedeta între vedete va fi CEL MAI MARE LUȘCOS ARDELENESC, CEL MAI MARE CEAUN CU CIORBĂ DE VARZĂ ȘI CARNE DE OAIE, preparată dupa rețeta autentic ardelenească, așa că dacă v-am facut curioși, vă poftim la o ciorbă de gusturi traditionale, anunță organizatorii Autentic Events.

La loc de cinste vor fi şi preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu must sau bere.

Nu vor lipsi nici deserturile savuroase, plăcintele maramureşene sau veritabilele poale-n brâu moldovenești, prăjituri cu fructe de sezon, plăcinte cu dovleac, pregătite toate „în văzul lumii”, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.

Bineînţeles nu vor lipsi nici produsele tradiţionale precum pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, precum şi brânzeturi de toate felurile, pentru gusturile tuturor,

Toate acestea şi multe alte delicii vor fi pregătite în „văzul lumii” şi pentru a putea fi luate şi acasă sau savurate pe loc, la FESTIVALUL VERZEI în PARCUL IOR din CAPITALĂ, de joi 13 OCTOMBRIE, până duminica 16 OCTOMBRIE, unde vestiţi producători şi bucătari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.

Îți recomandăm și:

„Străzi deschise” în București, ultimul astfel de weekend pietonal de anul acesta. Ediția finală din 2022 are loc pe Calea Victoriei și în cartierul Rahova

Scările Fericirii din București. Povestea „portalului” către unul dintre cele mai frumoase cartiere din Capitală

Biserica Greacă, unul dintre cele mai frumoase monumente din București. E singura biserică din oraș care arată ca un templu grecesc

Târg de Crăciun 2022 în București. Piața centrală din Capitală unde se organizează târgul de Crăciun, în acest an

Cookies