Târg de Sf. Dumitru, până pe 2 noiembrie, în Parcul Lumea Copiilor

de:
24 oct. 2014
0 Afișari
Târg de Sf. Dumitru, până pe 2 noiembrie, în Parcul Lumea Copiilor

Aproximativ 200 de producători sosiţi din toate colţurile Ţării s-au instalat deja la intrarea în Parcul Lumea Copiilor cu tot felul de bunătăți: mezeluri şi brânzeturi tradiţionale, murături, zacuscă, pâine în ţest, dulciuri de casă, plăcinte, conserve preparate după reţete inedite, dar şi fructe şi legume de sezon. Totodată, la târg sunt prezenţi alţi zeci de producători de fructe şi legume, reuniţi în cadrul Federaţiei AGROSTAR, care vor expune fructe şi legume de sezon, la preţuri pentru orice buzunar, astfel încât gospodinele vor avea de unde alege cele necesare preparării conservelor de iarnă.

De la eveniment nu vor lipsi concursurile organizate ad-hoc, plecând de la provocări gastronomice lansate de organizatori participanţilor, precum CEA MAI MARE PLĂCINTĂ CU DOVLEAC (de 30 de metri lungime), gătită de gospodine și gustată apoi de toți pofticioșii.

Şi tot în premieră, va fi preparat un vițel la proțap, dar și CEL MAI MARE COZONAC ( de 1,5 metri în diametru). În același timp, amatorii dulciurilor de casă vor fi îmbiați cu multe alte surprize, urmând să se „îndulcească” cu plăcinte de vișine, caise, dulcețuri din fructele specifice anotimpului, dar și ciocolată de casă, clătite sau cozonaci.

Bineînțeles că de la Târg nu vor lipsi atracţiile principale ale Toamnei– tradiţionalul must și pastrama la grătar, din care vor putea gusta toţi cei prezenţi.

Ziua de duminică, 26 octombrie, Ziua Sfântului Dumitru, este dedicată în mod special celor care îşi aniversează ziua onomastică, Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone invitându-i pe toţi cei care poartă numele de Dumitru, Dumitra, Dumitriţa, Demetra sau Mitică, să se bucure de ultima recoltă a toamnei şi să petreacă într-o atmosferă de Sărbătoare şi Tradiţie.

Cookies