BAZAR

Târg de design românesc Made in RO, în acest weekend, în Capitală

Pe 17 și 18 mai, DESIGNIST, cea mai apreciată platformă de design din România, pregătește a IV-a ediție Made in RO – Târg de design românesc. Evenimentul este parte integrantă a Romanian Design Week și se va desfășura la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat pe str. Halelor nr. 5, în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Ediția a IV-a Made in RO are loc în primul weekend al festivalului Romanian Design Week, iar tema sa, denumită sugestiv Urban Interior, se aliniază temei centrale a festivalului – Designul în spații publice. Designul este peste tot în jurul nostru, e un limbaj care ne influenţează viaţa de zi cu zi – iată motto-ul acestei ediții.

Astfel, provocarea pe care o lansăm designerilor români selectați să participe la Made in RO este aceea de a crea obiecte inspirate de spațiul urban. Diversitatea este cuvântul cheie: vei descoperi obiecte de mobilier, decorațiuni, finisaje pentru casă, piese ceramice, dar și accesorii & bijuterii expuse ca într-un oraș în miniatură.

Urban Interior înseamnă piese ce preiau şi reinterpretează elemente de arhitectură urbană sau simboluri, embleme ale spaţiului urban în care trăim. Piese inspirate de amintiri, experienţe, constraste, elemente care sintetizează imaginea urbană sau interacţiunea cu spaţiul public. Astfel, la Made in RO vei găsi obiecte care aduc spațiul urban la interior, nu sub forma unor experimente artistice, ci sub forma unor piese care se integrează familiar, cosy și smart interioarelor contemporane.

Premiul Best Design Made in RO Cel mai reușit design Made in RO, care se înscrie temei acestei ediții va primi premiul Best Design Made in RO, care va consta în posibilitatea de a urma cursuri de formare profesională la Creative Learning și în cadrul Școlii de bijuterie contemporană Assamblage. Este important ca designerul câștigător să învețe de la profesioniști cum să-și ducă mai departe inițiativa antreprenorială, dar și cum să-și îmbunătățească cunoștințele tehnice. Piesele noi, create pe tema acestei ediții, vor merge, în funcție de selecția juriului Made in RO, într-o expoziție de grup. Mai multe detalii pe designist.ro. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button