Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide mai devreme. Bucureștiul intră în atmosfera de sărbători de la mijlocul lunii noiembrie

14 nov. 2022
959 Afișari
Târgul de Crăciun din Piața Constituției se deschide mai devreme. Bucureștiul intră în atmosfera de sărbători de la mijlocul lunii noiembrie

Târgul de Crăciun din Capitală va fi deschis mai repede cu 10 zile decât a fost anunțat în faza de preorganizare.

Autoritățile din București au corectat vechea dată de 30 noiembrie cu 20 noiembrie. Astfel, Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis între 20 noiembrie și 26 decembrie, iar accesul va fi gratuit.

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti va fi deschis publicului, zilnic, în perioada anunțată, de luni până vineri, între orele 12:00-23:00 iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-23:00.

Anul trecut, Primăria Sectorului 6 a furat startul de Crăciun și a deschis evenimentul din Drumul Taberei înaintea târgului central organizat de Primăria Generală. Anul acesta, târgul din sectorul 6 este anunțat pentru data de 25 noiembrie.

Atmosfera de sărbătoare în Centrul Capitalei

Totodată, în multe zone centrale au fost urcate, începând din 11 noiembrie, luminițele de Crăciun, pe care Primăria Capitalei le-a montat pornind din Piața Constituției. Operațiunea de instalare se va încheia până la sfârșitul lunii noiembrie.

Vor fi folosite decorațiunile pe care Primăria Capitalei le avea deja și va limita la ornamente pentru zona centrală a orașului. ”Operațiunea a costat 1 milion de lei, față de 9 cât plătea Primăria în trecut.”, a menționat Nicușor Dan.

 

Atracții la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022 din Piața Constituției

Printre atracţiile Târgului de Crăciun din Piața Constituției se numără concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, un brad de mari dimensiuni, patinoarul, caruselul şi roata panoramică.

Târgul va avea peste 70 de căsuţe din lemn unde vizitatorii pot alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare.

Copiii vor avea spaţii dedicate activităţilor şi jocurilor interactive pe tot parcursul Târgului, iar Căsuţa lui Moş Crăciun promite să creeze o atmosferă de basm unde sunt întâmpinaţi de spiriduşi, stau de vorbă cu Moş Crăciun şi îşi pot face poze.

”Atmosfera festivă din Piaţa Constituţiei este completată de un brad de mari dimensiuni. În spaţiul Târgului de Crăciun Bucureşti va fi amenajat, de asemenea, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri”, au anunțat organizatorii.

Vizitatorii se pot încălzi şi răsfăţa cu delicatese de iarnă în zona food-truck-urilor.

 

Concerte la Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

Pe scena amplasată din faţa Palatului Parlamentului, vor urca coruri de la Palatul Naţional al Copiilor şi Opera Comică pentru copii, artişti şi grupuri vocale ale unor lăcaşuri de cult şi instituţii ce promovează creaţia românească tradiţională.

Pe lângă colinde şi cântece tradiţionale, vor avea loc şi spectacole de datini şi obiceiuri prezentate de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării.

Calendarul programului artistic cuprinde perioadele: 30 noiembrie – 4 decembrie, 6 decembrie, 9 – 11 decembrie, 16 – 18 decembrie şi 23 – 26 decembrie 2022.

Programul complet al „Târgului de Crăciun Bucureşti 2022” va fi disponibil în curând pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.

Alte târguri anunțate, până la jumătatea lunii noiembrie în București sunt în Sectorul 6: Târgul de Crăciun ”West side Chirstmas”, pe 25 noiembrie, în parcul Drumul Taberei și în Sectorul 2 al Capitalei în Parcul Obor.

 

Îți recomandăm și:

 

Cookies