Târg de Crăciun, în parcarea unui mall din Bucureşti

de:
12 dec. 2013
0 Afișari
Târg de Crăciun, în parcarea unui mall din Bucureşti

„Între 18 şi 24 decembrie, în parcarea Plaza România Mall, cei mai cunoscuţi producători îşi vor etala produsele în faţa publicului. În Ograda lu’ Nea’ Marinică şi în Ograda Regelui Ciolanelor, bucureştenii vor putea vedea cum se taie porcul după ritualul tradiţional. Cei doi iscusiţi în d’ale bucatelor îşi vor prezenta reţetele de cârnat, caltaboş, tobă, ruladă de carne şi alte asemenea grozăvii. Curioşii vor putea vedea cum se prepară produsele cu uneltele moştenite din tată’n fiu.

Cei care nu se vor sătura de privit şi de degustat vor putea să cumpere produsele tradiţionale, din carne de porc şi vită, direct de la producătorii prezenţi la târg.

Ogrăzile celor doi bucătari vă vor aduce aminte de atmosfera de la ţară. Funii de ceapă şi ardei iute, capra de lemne şi baloţii de paie vor decora căsuţele bucătarilor. Fiecare producător va face în ograda sa ceva inedit pentru a-şi îmbia clienţii. Regele Ciolanelor va pârjoli un taur la proţap, iar Nea’ Marinică îşi va încânta vizitatorii cu berbecuţ la proţap uns cu untură.

Aşa cum cere tradiţia, într-un mare ceaun va fi pregătită gustoasa pomană a porcului, din care se va înfrupta orice doritor. Nu va lipsi sângeretele, alături de o varză călită şi sarmalele învelite în varză murată. Totul se va închina cu ţuică fiartă de prune din Maramureş şi cu vin fiert aromat cu cuişoare. Brânza bună de la Bran va avea un loc de cinste şi garnitura va fi din murături cât mai alese.
Bucureştenii ce vor vizita în Sectorul 6 cel mai mare târg de tradiţii de Crăciun vor fi îmbiaţi de mirosul de turtă dulce, plăcintă şi pâine cu cartofi de casă, din cuptorul pe lemne. Tot de-aici vor ieşi la iveală cei mai gustoşi cozonaci cu nucă şi mac.

„Am plecat să colindăm!” vor striga ansamblurile folclorice şi corurile venite la o vorbă de cu sară şi la primit de nuci şi mere dulci.

Nu au fost uitaţi nici cei mici. Moş Crăciun îi va aştepta pe aceştia zilnic pentru a afla ce cadouri îşi doresc în seara magică. Cei mici vor putea să urce în sania Moşului pentru a-i spune poezii şi cântecele. Bradul împodobit va veghea întreaga atmosferă de sărbătoare a târgului.

Renii Rudolf şi Blitzen îl vor însoţi pe Moş Crăciun la deschiderea târgului, în data de 18 decembrie, şi vor putea fi admiraţi şi în zilele de 21, 22 şi 24 decembrie.

Cei care nu au cumpărat încă un cadou pentru cei dragi o vor putea face vizitând standurile cu decoraţiuni de Crăciun realizate manual de meşteri populari din toată ţara, bijuterii realizate manual, turtă dulce, prăjituri de casă, ciocolată şi baclava”, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 6, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies