Târg de Crăciun în București. Moș Crăciun participă la evenimente dedicate Campionatului Mondial de Fotbal pe Arena Națională

09 oct. 2022
2261 Afișari
Târg de Crăciun în București. Moș Crăciun participă la evenimente dedicate Campionatului Mondial de Fotbal pe Arena Națională
Târg de crăciun în București. Moș Crăciun participă la evenimente dedicate Campionatului Mondial de Fotbal pe Arena Națională. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Ce legătură pot avea un târg de Crăciun și evenimente dedicate Campionatului Mondial de Fotbal 2022, organizate la București? Cel mai probabil Moș Crăciun este fan fotbal și vrea să participe la activitățile ce se vor desfășura pe Arena Națională – ne gândim noi :-P.

Evenimente dedicate Campionatului Mondial de Fotbal

Un parteneriat pentru organizarea unui eveniment cultural-artistic și sportiv pe stadionul Arena Națională, în perioada 20 noiembrie-26 decembrie, urmează să fie încheiat între Primăria Capitalei, ARCUB, Proedus și Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Proiectul de hotărâre pentru organizarea acestui eveniment se află pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului București, ce va avea loc luni, potrivit Agerpres.

Astfel, pe Arena Națională, dar și pe spațiul din jurul stadionului vor fi organizate:

 • un parc de distracţii cu târg de Crăciun,
 • un spaţiu de petrecere a timpului liber dedicat familiilor,
 • o platformă de conectare a publicului cu Campionatul Mondial de Fotbal.
 • în interiorul Arenei Naţionale vor fi amenajate spaţii dedicate tehnologiei, sporturilor pentru interior (ex: ping pong), o zonă de gaming, iar pe gazon se for desfăşura competiţii de fotbal pentru copii.

Societatea Română de Televiziune va difuza transmisiunile oficiale ale competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal 2022 – având achiziţionate în exclusivitate drepturile de difuzare/transmitere pe teritoriul României. SRTv a transmis Primăriei Capitalei solicitarea de organizare a unui eveniment public de amploare la Arena Naţională, care, pe lângă difuzarea meciurilor de competiţie, să fie un îndemn pentru creşterea interesului faţă de practicarea sportului şi pentru petrecerea timpului în aer liber.

Târg de Crăciun în București, pe Arena Națională

Evenimentul va avea loc în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie și va avea:

 • târg de Crăciun,
 • scenă pentru concertele de Crăciun,
 • zonă de vizionat meciurile programate în Campionatul Mondial de Fotbal,
 • un spaţiu de mari dimensiuni dedicat activităţilor pentru copii, care va cuprinde carusel, Casa lui Moş Crăciun, patinoar, muzeu şi roată panoramică.

Potrivit protocolului, Primăria Capitalei va pune la dispoziție Arena Națională: va asigura necesarul de electricitate, serviciile de salubrizare și pază, dar și costurile cu utilități.

Banii obținuți din activitățile ARCUB și Proedus (realizate în conformitate cu protocolul), vor ajunge la bugetul local al Municipalității.

ARCUB, Proedus și SRTv

ARCUB va asigura instalaţiile de iluminat festiv și elementele de butaforie pentru a marcara zonele de acces. De asemenea, va organiza:

 • un târg cu produse de Crăciun – în perioada 30 noiembrie – 28 decembrie (vor fi amplasate 130 de căsuţe),
 • va realiza selecţia expozanţilor,
 • va coordona programul artistic desfăşurat pe scena amplasată în zona intrării principale,
 • va asigura amplasarea a maxim 20 de foodtruck-uri.

Proedus va asigura o zonă dedicată copiilor şi va organiza competiţii sportive.

SRTv va difuza pe ecranele din locaţia amenajată pentru vizionare transmisia meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022, din Qatar. Totodată, va asigura două ecrane, dar şi 300 de scaune și un studio pentru transmiterea emisiunilor live.

Pe ordinea de zi suplimentară este și un proiect de rectificare bugetară:

 • suplimentare cu 4 milioane de lei pentru ARCUB;
 • suplimentare cu 1.5 milioane de lei pentru Proedus.

Îți recomandăm să citești și: Sectorul 4 va avea luminițe de Crăciun! Decizia a anunțat-o primarul Băluță după ce i-a consultat scurt pe locuitori

Cookies