Știri București

Târgul de Crăciun București 2021: unde are loc și când se deschide

Municipalitatea a decis să organizeze în 2021 un târg de Crăciun care să aibă loc în centrul Capitalei, cu respectarea condițiilor sanitare în criza provocată de pandemia Covid-19. În 2021, intrarea la târg se va face pe baza certificatului verde. Evenimentul vine după ce anul trecut Bucureștiul nu a avut un târg dedicat sărbătorilor de iarnă din cauza valului anterior al pandemiei.

Cel puțin un târg va fi organizat în Capitală în timpul sărbătorilor de iarnă 2021. Bucharest Christmas Market va avea loc în Piața Universității și va fi deschis înainte de Ziua națională din 1 decembrie. Primăria Capitalei mai are în vedere organizarea unui alt târg, în locul tradițional din Piața Constituției.

„Suntem în discuții pentru închirierea către un operator privat care să organizeze târgul de Crăciun din Piața Constituției. Ar fi prima oară când Primaria Capitalei nu ar cheltui ci ar câștiga din organizarea târgurilor de Crăciun numai că suntem în niste condiții pandemice care opresc organizatorii privați să aibă prezența de 100% pe respectivul teren și atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse până la sfârșitul acestui an”, a spus primarul Nicușor Dan.

Primarul Bucureștiului a mai precizat în ce condiții se va deschide târgul de Crăciun din Piața Universității.

„În aceasta iarnă, în conditiile în care criza sanitară ne lasă, municipalitatea va organiza un Târg de Crăciun în P-ța Universității, care nu va costa municipalitatea nimic, întrucât toate costurile pe care municipalitatea le plătește o să fie recuperate din închirieri”, a declarat primarul Nicușor Dan.

București. A fost anunțată data când se va deschide Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun 2021 din Bucureşti va fi organizat în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie de către Primăria Capitalei. Evenimentul se numeşte Bucharest Christmas Market şi pe pagina de Facebook sunt oferite toate detaliile despre cum puteţi participa atât ca turişti, cât şi ca expozanţi:

„Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează între 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, în Piața Universității evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă – Bucharest Christmas Market. Persoanele care doresc să se înscrie ca expozanți la cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market pot consulta regulamentul disponibil”.

Citește și:

Singurul sector din București care nu va avea luminițe de Crăciun. Nicușor Dan s-a înduplecat și le folosește pe cele de anul trecut


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button