Târg de Crăciun 2022 în București. Piața centrală din Capitală unde se organizează târgul de Crăciun, în acest an

13 oct. 2022
12211 Afișari
Târg de Crăciun 2022 în București. Piața centrală din Capitală unde se organizează târgul de Crăciun, în acest an
FOTO: Agerpres

Târgul de Crăciun revine în Piața Constituției din București, după ce în anul precedent a fost înghesuit în Piața Universității, iar accesul a fost contracost.

Primarul Nicușor Dan a anunțat, joi, că Primăria Capitalei pune, în premieră, Piața Constituției la dispoziția operatorilor privați, pentru a putea organiza Târgul de Crăciun 2022. Astfel, Târgul de Crăciun va fi organizat în parteneriat public-privat.

”Invit toate companiile care vor să se implice în organizarea acestui eveniment – devenit o tradiție a Capitalei – să contribuie la transformarea Bucureștiului într-o destinație preferată a turiștilor, a copiilor și a tuturor celor care se bucură de sărbătorile de iarnă.

Astfel, pentru organizarea târgului, cei interesați să devină partenerii acestui demers se pot înscrie până la data de 24 octombrie 2022. ”, a precizat Nicușor Dan care a oferit un link de înscriere.

Târgul de Crăciun va fi organizat în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie.

Târg de Crăciun și spații dedicate familiei pe Arena Națională

În afară de Târgul de Crăciun din Piața Constituției, un altul va fi organizat pe Arena Națională.

Municipiul Bucureşti, ARCUB, Proedus şi Societatea Română de Televiziune vor încheia un parteneriat pentru organizarea în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie a unui eveniment cultural-artistic şi sportiv pe Arena Naţională. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de luni a Consiliului General al Capitalei, a informat Agerpres.

Pe Arena Naţională şi pe spaţiul din jurul acesteia urmează să fie organizate: un parc de distracţii cu târg de Crăciun, un spaţiu de petrecere a timpului liber dedicat familiilor, dar şi o platformă de conectare a publicului cu Campionatul Mondial de Fotbal. În interiorul Arenei Naţionale se vor amenaja spaţii dedicate tehnologiei, sporturilor pentru interior (de exemplu: ping pong), o zonă de gaming, iar pe gazon se vor desfăşura competiţii de fotbal pentru copii.

Conform protocolului, Municipiul Bucureşti va pune la dispoziţie Arena Naţională, va asigura necesarul de energie electrică, serviciile de salubrizare şi de pază, precum şi costurile cu utilităţile. Toate veniturile obţinute din activităţile ARCUB şi Proedus, realizate în conformitate cu protocolul, vor constitui venituri la bugetul local al Municipiului Bucureşti.

ARCUB va asigura instalaţii de iluminat festiv, elementele de butaforie pentru marcarea zonelor de acces, va organiza un târg cu produse de Crăciun în perioada 30 noiembrie – 28 decembrie (vor fi amplasate 130 de căsuţe), va realiza selecţia expozanţilor, va coordona programul artistic desfăşurat pe scena amplasată în zona intrării principale, va asigura amplasarea a maxim 20 de foodtruck-uri.

Îți mai recomandăm și:

București: După magazinele Lidl, ce au redus programul de funcționare, un alt lanț de supermarketuri anunță tăieri de căldură în magazinele sale

Extindere Metrou. Stația Tudor Arghezi – prima stație construită de o administrație locală în București – va fi gata la finalul anului 2022

Parteneriat în București: 2 km de rețea de energie termică, supraterană, scoasă din uz de peste 20 de ani, reabilitată cu banii Sectorului 6. Ce cartiere va deservi

PROGRAMUL de la ”Străzi deschise”, pentru a doua oară în Cartierul Rahova, în weekend-ul 15-16 octombrie

Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită: betonul scos din Piața Unirii și înlocuirea lui cu insule verzi, taxată de Administrația străzilor-Primăria Capitalei

Cookies