Țărăncuţa odihnindu-se a lui Grigorescu, de vânzare la un sfert de milion de euro

de:
07 apr. 2011
1 Afișari
Țărăncuţa odihnindu-se a lui Grigorescu, de vânzare la un sfert de milion de euro

Licitaţia cuprinde peste 100 de opere de pictură şi grafică, sculptură şi instalaţii, având o valoare totală de aproximativ 750.000 de euro. Lucrările vor fi puse în vânzare în două licitaţii intitulate „Art-Nouveau şi Romantism” şi „Postmodernism şi Artă contemporană”, informează Agerpres.

Licitaţia de Art-Nouveau şi Romantism are în centrul atenţiei tabloul „Ţărăncuţă odihnindu-se” de Nicolae Grigorescu, una dintre cele mai încântătoare picturi cu figuri feminine ale maestrului. Lucrarea este evaluată la o valoare cuprinsă între 150.000 şi 250.000 de euro.

„Crini imperiali” de Nicolae Tonitza este o altă operă-vedetă a acestei ediţii. Aparţinând ultimei sale perioade de creaţie, cea definită printr-un stil decorativ, influenţat de arta japoneză, opera atestă virtuozitatea pe care o atinsese Tonitza în utilizarea culorii. Lucrarea are o valoare estimată între 25.000 şi 35.000 de euro.

La sesiunea de Art-Nouveau şi Romantism o noutate absolută o reprezintă pictura „Irişi” realizată de Regina Maria a României, una dintre puţinele opere ale sale care apare pe piaţa de artă românească. Valoarea estimată a picturii este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de euro.

Cele două licitaţii vor avea loc la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel pe 13 aprilie. Operele puse în vânzare pot fi admirate în expoziţia deschisă publicului tot la Marriott în perioada 9 aprilie-13 aprilie 2011, între orele 11,00-21,00

Cookies