ARHIVA B365

Taragotistul Dumitru Fărcaș, prins beat la volan, a scăpat de dosar penal

Fărcaş a fost prins băut la volan în luna noiembrie 2014, în timp ce se întorcea de la Festivalul „Taragotul de aur”, organizat în onoarea lui.  Un polițist l-a oprit în trafic și i-a cerut să sufle în etilotest, pentru că nu avea farurile pornite. După câteva discuții în contradictoriu, Dumitru Fărcaș a colaborat și a acceptat să dea și probe de sânge.

Analiza efectuată la Instititul de Medicină Legală din Cluj Napoca a indicat că taragotistul avea o alcoolemie de 1.05 grame la mie alcool sânge, informează evz.ro.

Procurorii clujeni au luat decizia de a clasa dosarul în care era cercetat Dumitru Fărcaș, „din lipsă de interes”. Cu alte cuvinte, procurorul de caz, reprezentant al Ministerului Public, a considerat că Statul nu are nimic de câștigat dacă Dumitru Fărcaș ar fi fost condamnat.
Procurorul susține că nu există interes public pentru urmărirea faptei, în ciuda articolului 16 din Constituție, în care se arată că „cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button