Tărăboi la o grădiniță din București. Educatoarea cere bani pentru imprimantă, părinții sunt indignați pe Facebook, intră pe fir și Primăria S5

17 ian. 2023
2609 Afișari
Tărăboi la o grădiniță din București. Educatoarea cere bani pentru imprimantă, părinții sunt indignați pe Facebook, intră pe fir și Primăria S5
Tărăboi la o grădiniță din București. Educatoarea cere bani pentru imprimantă, părinții sunt indignați pe Facebook, intră pe fir și Primăria S5. Sursa foto: pexels.com

O educatoare de la Școala 126 din Sectorul 5 creează forfotă printre părinți. Aceasta le cere bani pentru a achiziționa o imprimantă, părinții fiind indignați de suma propusă.

În urma unei postări realizate de un domn pe grupul de Facebook „Sectorul 5 București”, acesta le cere părerea participanților despre situația în care a fost pus. Părinților li s-au cerut, de către educatoare, suma de 50 de lei pentru achiziționarea unei imprimante la grădiniță. Domnul și-a exprimat părerea despre intenția educatoarei, spunând că este exagerată. Acesta adaugă și faptul că o imprimantă costă aproximativ 500 de lei.

Mesajul postat de către educatoare pe grupul de WhatsApp al părinților:

Revin la dumneavoastră cu următoarea problemă. Va trebui să ne mobilizăm astfel încât să cumpărăm o imprimantă. Am ajuns la capătul răbdării privind fișele zilnice pe care lucrează cei mici. Se va strânge 50 de lei de copil, iar două mămici disponibile vor merge să o achiziționeze. Nu este moft, dar este destul de greu fără, suntem singura grupă care nu are. Mulțumesc

La postarea cu pricina, Primăria Sectorului 5 a postat un comentariu pentru a afla despre ce grădiniță este vorba. Cel care a adus la cunoștință informația a răspuns mulțumind primăriei pentru repeziciunea cu care a reacționat. Acesta a spus că este vorba despre Școala 126.

Comentariile postării se împart în două tabere

Persoanele care au făcut observații în cadrul secțiunii de comentarii se împart în două tabere. Unii neagă că ar fi ceva anormal în cererea intentată de educatoare, alții susțin că este o sumă exorbitantă.

  • I. A. – „Nu vă supărați dar pe lângă imprimantă mai trebuie și coli hârtie și cartușe tuș etc. Plus că poate se dorește achiziționarea uneia mai calitativă pt a nu fi probleme pe viitor. Din păcate nu este vina educatorilor este vina statului pt că nu oferă condiții și materialele necesare.”
  • S. P. – „Școală gratis… costă bani”
  • J. J. – „Să ceară doamna directoare la primărie. Părinții nu sunt obligați să le cumpere nici imprimantă, nici hârtie, nici cartușe sau alte materiale didactice.”
Cookies