Țara din UE în care, de azi, nu mai există nicio restricție. „Spunem «Bun venit!» vieții de dinainte!”

01 feb. 2022
833 Afișari
Țara din UE în care, de azi, nu mai există nicio restricție.
Țara din UE în care, de azi, nu mai există nicio restricție. "Spunem «Bun venit!» vieții de dinainte!"

În Danemarca, de azi, 1 februarie 2002, dispar toate restricțiile impuse în pandemie. Adică toate, toate: danezii nu mai sunt obligați să poarte mască de protecție și nici să prezinte certificatele care dovedesc vaccinarea împotriva COVID-19, trecerea prin boală sau un rezultat negativ al unui test, scrie Agerpres.

Lista continuă: evenimentele cu public se pot desfăşura fără limită de participanți, iar oamenii se pot duce în cluburi și restaurante fără “distanțare fizică”.

Există o recomandare pentru spitale și pentru căminele de bătrâni, care sunt încurajate să le ceară vizitatorilor să poarte măşti şi să folosească permisele sanitare, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili ş pei vârstnici. 

O singură regulă strictă rămâne în picioare: vizitatorii Olandei. La intrarea în țară, ei vor trebui să prezinte, în continuare, dovada vaccinării.

„Adio, restricții! Bun venit, viață de dinainte!”

„Am trecut de faza critică. De la 1 februarie, Danemarca va fi deschisă, complet deschisă. Suntem gata să ieşim din umbra coronavirusului. Spunem «Adio!» restricțiilor şi «Bun venit!» vieții de dinainte”, declara zilele trecute premierul danez Mette Frederiksen 

În ultima săptămână, în Danemarca s-au  înregistrat între 33.000 și 47.000 de noi îmbolnăviri zilnice la o populație de aproximativ 6 milioane de locuitori, dar spitalele nu s-au aglomerat cum s-au aglomerat în valurile precedente. De asemenea, rata de vaccinare din această țară este ridicată – peste 80%.

Oficialii danezi din domeniul sănătății estimează, pe baza datelor adunate până acum, că subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron, care coirculă acum intens, poate fi și de 1,5 ori mai transmisibilă decât subvarianta inițială BA.1, dar nu există indicii că ar provoca o formă gravă a bolii.

Cookies