Țara din Europa care renunță complet la certificatul COVID. Un medic român stabilit acolo: Aici, documentul nu a fost promovat niciodată cu adevărat

19 ian. 2022
937 Afișari
Țara din Europa care renunță complet la certificatul COVID. Un medic român stabilit acolo: Aici, documentul nu a fost promovat niciodată cu adevărat
Țara din Europa care renunță complet la certificatul COVID. Un medic român stabilit acolo: Aici, documentul nu a fost promovat niciodată cu adevărat

Începând cu data de 26 ianuarie 2022, certificatul verde nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie. Un medic român stabilit în UK a declarat pentru News.ro că medicii epidemiologi deja au anunțat că al V-lea val al pandemiei aproape a trecut în Regat.

Țara din Europa care renunță complet la certificatul COVID. Un medic român stabilit acolo: Aici, documentul nu a fost promovat niciodată cu adevărat. Doctorul Tudor Toma este medic pneumolog în Anglia și a povestit într-un interviu pentru News.ro cum arată în acest moment pandemia în țara în care profesează.

Țara din Europa care renunță complet la certificatul COVID

Medicul român din Londra a declarat că începând cu data de 26 ianuarie 2022, certificatul verde covid nu va mai fi obligatoriu în Marea Britanie. Dr. Tudor Toma recunoaște că documentul nu a fost niciodată promovat în țara unde este stabilit, iar acum nu va mai fi o măsură din partea Guvernului.

Îți recomandăm să citești și: VIDEO Protestul STB ia amploare în București: sute de angajați au ieșit în stradă, risc de grevă generală

Mai puține vor fi și măsurile restrictive. Singura regulă care rămâne în vigoare în UK este purtarea măștii de protecție în spațiile închise.

Medicul a vorbit și despre pacienții internați în spitale. În prezent sunt mai puțini pacienți decât au fost în primul val sau în valul al doilea, iar cei care sunt internați fac parte din categoria persoanelor nevaccinate. Aceștia ajung să fie internați deoarece fac forme grave de covid.

Medicul pneumonolg este de părere că pneumonia de SARS-COV-2 o să ajungă să fie tratată la fel cum este tratată orice altă pneumonie sau altă infecție.

Medicul declară că populația este sătulă de restricții

Dr. Tudor Toma a declarat pentru News.ro că oamenii sunt sătui, dar și stresați de aceste restricții care nu au fost „în linie cu dovezile științifice”. Medicul a dat exemplu măsura dură restrictivă legată de intrarea în UK, dar și alte restricții care nu au ajutat deoarece varianta covid-19 omicron s-a răspândit rapid.

Îți recomandăm să citești și: Maria, fetița de 11 ani care a supraviețuit accidentului din București în care a fost lovită de mașina de poliție, a fost externată

Medicul român spune că absolut toți oamenii văd această situație ca pe un lucru bun, faptul că vor fi eliminate restricții. Mai ales că sunt tot mai puține persoane care ies pozitive la omicron în Marea Britanie, iar medicii epidemiologi estimează că a fost depășit valul cinci.

Interviul integral cu Dr. Tudor Toma poate fi citit AICI.

Cookies