ȘTIRI

Tanya Stephens concertează pentru prima dată în România: pe 28 august, în Bucureşti

The Fresh o aduce pentru prima dată în România pe artista jamaicană Tanya Stephens pe 28 August, în curtea Presei Libere.

Tanya Stephens face parte din rândurile celor mai influenți artiști reggae. Stephens este cunoscută pentru hit-urile ei „Yuh Nuh Ready Fi Dis Yet” și „It’s a pitty”, single-uri cu care Tanya a obținut recunoaștere internațională. Mai mult decât o voce și prezență scenică, Tanya abordează în versurile ei probleme sociale importante pe care le aduce la cunoștiința publicului cu ajutorul talentului său liric.

În deschiderea evenimentului ne vom întâlni cu Mighty Boogie, alături de Raizah si Qualia. Accesul la eveniment se face începând cu ora 20:00.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 35 de lei și sunt disponibile în rețele www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.iabilet.ro si pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în Magazinele Germanos. La intrare prețul acestora va fi de 50 de lei. 

CONCURS! Câştigă două invitaţii duble la concertul Tanyei Stephens.

Tanya a început să înregistreze la mijlocul anilor 1990 pentru producători, cum ar fi Dave Kelly și Filip „Fatis” Burrell. Ea 1996 single-ul „Yuh Nuh Ready Fi Yet”, produs de Kelly, a adus-o în atenția publicului jamaican, și a avut succes în continuare cu single-uri ca ” Draw fi Mi Finger „, „Freaky Type”, și „Cry and Bawl”. Debutul ei, Big Things a Gwaan, a fost lansat în 1994 (alături de Yami Bolo pe un cover Suzanne Vega, „Diner Tom” și Prezident Brown), și al doilea album Too Hype a urmat în 1997.

Ea s-a mutat în Suedia, unde a semnat un contract cu Warner Music Suedia și a înregistrat 2001 albumul pop Sintoxicated. După întoarcerea la Jamaica a lansat aclamatul album Gangsta Blues în 2004. Albumul ei Rebelution a fost lansat în august 2006, iar primul single ” „These Streets”, a fost un hit, numărul unu în Caraibe, rămânând pe Chart Tempo la numărul 1 pentru mai mult de 4 săptămâni. Albumul a fost vândut în totalitate în Jamaica și în alte părți din Caraibe. Piesa ” Come A Long Way” este o dedicație pentru liderii negrii.

Ultimul ei albumul InfaLlible a fost lansat în 2010, inițial dat liber o dată cu revista jamaicană de bază germană Riddim, iar ulterior pus la dispoziție pentru download gratuit pentru mai mult de un an.

Materialele ei timpurii au conținut versuri tipice de dancehall și au atras comparații cu Lady Saw, alături de care a fost proclamată ” Top artiști de sex feminin din Jamaica”, în anul 1998 de către Washington Post, dar mai târziu s-a dezvoltat dincolo de ceea ce ea a numit „aceleași vechi patru teme” la teme care descriu „realitatea” și chiar și versuri critice asupra homofobiei. Socialistul Clinton Hutton, a declarat despre artistă: „Ea este foarte intuitivă, inteligent și abordează abil probleme sociale relevante”.

Într-o discuție din 2011, la Universitatea din Indiile de Vest, ea a cerut colegilor săi artiști să fie mai responsabili social, și a vorbit împotriva obiectualizării femeilor în versurile dancehall, promovarea bigotismului și încălcarea drepturilor omului, spunând „Muzica care a vorbit o dată pentru a răspândi mesaje de pace și iubire, acum doar judecă, condamnă și provoacă.”

LINEUP:

TANYA STEPHENS
Mighty boogie
Lady Raizah
Qualia

DETALII:
DATA: Joi 28 August 2014
ORA: 22:00
LOCATIE: Casa Presei Libere
ADRESA: Piața Presei Libere, nr. 1

 EVENIMENT FACEBOOK:
https://www.facebook.com/events/238565919670063/ 

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button