Țânţarul de Bucureşti, de patru ori mai scump decât cel din provincie: Cât dă Primăria pe stropirea anti-ţânţari

de:
19 iun. 2012
0 afișări
Țânţarul de Bucureşti, de patru ori mai scump decât cel din provincie: Cât dă Primăria pe stropirea anti-ţânţari

Firma angajată de Municipalitate să facă dezinsecţie şi deratizare, 3D România, încasează aproximativ 4,3 milioane de euro pe an, relatează evz.ro.

În perioada 1996-2011, firma 3D a încasat 85,4 milioane de euro. Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, în aprilie 2010, că reziliează contractul cu societatea pe motiv că nu este mulţumit de prestaţia firmei.

Asta, după ce EVZ a dezvăluit, în exclusivitate, în februarie 2010, că oficialii Primăriei Capitalei au prelungit ilegal – printr-un act adiţional încheiat la un contract expirat -, monopolul pe care firma 3D România îl deţine de 14 ani pe serviciile de deratizare şi dezinsecţie.

Un hectar de zonă verde din Capitală tratat anti-ţânţari costă 280 de euro, adică de aproximativ patru ori preţul la hectar practicat în ţară.

În Râmnicu Vâlcea sunt foarte mulţi ţânţari, deşi primăria plăteşte 324 de lei pentru fiecare hectar tratat anti- instecte. În Deva, stropirea unui hectar costă 344 de lei, iar soluţia şi-a făcut destul de bine efectul până a venit ploaia.

Acum trebuie să se facă noi stropiri, la fel ca şi în Cluj unde se plăteşte 759 de lei pentru un hectar stropit. În Sibiu, un hectar tratat costă aproximativ 1.000 de lei. Banii s-au aruncat pe apa sâmbetei, a plouat şi acum se reiau stropirile.

Unde se stropeşte marţi contra ţânţarilor în Bucureşti:

– Sos. Bucuresti-Ploiesti, Str. Gratioasa, Str. Biharia, Str. Berca, Str. Ocna Sibiului, Str.  Elena Vacarescu

– Str. Ceremusului, Str. Carpati, Str. Parangului, Str. Clabucet, Str. Caransebes, Str. Maica Domnului, Bulevardul Lacul Tei, Str. Barbu Vacarescu, Sos. Stefan Cel Mare;

– Sos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bulevardul Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Sos.Stefan Cel Mare

– Str. Heliade intre vii, Str. Doamna Ghica, Sos. Colentina, Sos Electronicii, str. Releului, Bulevardul Energeticienilor, Str. Racari, Sos. Mihai Bravu, Splaiul Unirii

– Sos. Mihai Bravu, Calea Calarasi, Str. Popa Nan, Str. Blaga Lucian, Calea Dudesti

– Calea Vacaresti, Str. Urcusului, Sos. Oltenitei

– Str. Nitu Vasile, Sos. Oltenitei, Bulevardul Constantin Brancoveanu

– Str. Carlibaba, str. Trompetului, Soseaua Salaj

– Soseaua Salaj, Calea Ferentari, Str. Carlibaba

– Str. Brasov, Bulevardul Timisoara, Str. Romancierilor, Drumul Taberi

– Str. Apusului, Bulevardul Uverturii, Bulevardul Iuliu Maniu

Cookies