TANK YOU! Un alt soldat rus se predă cu tot cu tanc, în schimbul a 7.500 de lire sterline și cetățenia ucraineană

27 mart. 2022
104055 afișări
TANK YOU! Un alt soldat rus se predă cu tot cu tanc, în schimbul a 7.500 de lire sterline și cetățenia ucraineană
Sursa imaginii: Twitter

Un al doilea soldat rus este fotografiat în timp ce se predă cu tot cu tancul, în schimbul a 7.500 de lire sterline și cetățeniei ucrainene. Bărbatul, numit generic Misha, pentru a-i proteja identitatea, a fluturat steagul alb și a implorat să treacă de partea ucrainenilor, după ce colegii militari l-au lăsat singur, iar comandantul său l-a amenințat că îl împușcă.

Viktor Andrusiv, un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a declarat că Misha s-a predat pentru că nu vedea ce rost are să mai lupte în continuare alături de armata rusă și, în plus, îi era frică să se întoarcă acasă, relatează presa din UK.

Imaginile surprind momentul în care Misha a deschis trapa șoferului și s-a alăturat oamenilor președintelui Volodimir Zelenski.

În urmă cu o săptămână un jurnalist ucrainean, care cita surse din serviciile de informații militare ale Ucrainei, povestea despre un alt soldat care s-a predat în schimbul banilor și al amnistiei totale.

Ce recompense primesc soldații ruși care se predau

Încă din primele zile ale războiului, oficialii ucraineni le-au transmis soldaților din forța de invazie a lui Putin că vor beneficia de amnistie totală și 5 milioane de ruble (48.000 de dolari) dacă se predau în mod voluntar.

Suma pe care ucrainenii o oferă piloților care vin cu tot cu aeronave este mult mai mare, ucrainenii oferind 1 milion de dolari pentru fiecare pilot rus care își predă avionul și 500.000 de dolari în cazul unui elicopter.

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies