BAZAR

Tangou argentinian la metroul Bucureşti VEZI VIDEO

Timp de 15 minute, mulţi dintre bucureştenii care au trecut prin staţia de metrou Piaţa Unirii 1 au rămas fascinaţi de dansul celor 10 – 15 perechi care au evoluat pe scena improvizată de pe peronul subteranului din Capitală. Practicanţii de tangou argentinian s-au lăsat absorbiţi de muzică şi au dansat ca şi cum ar fi evoluat la un adevărat spectacol de profil. Bucureştenii le-au făcut loc dansatorilor şi au privit de pe margine această demonstraţie. Și cei care au traversat prin pasajul către sau dinspre staţia de metrou Piaţa Unirii 2 au fost curioşi să vadă flashmob-ul. După fiecare melodie au curs ropote de aplauze. Mulţi dintre călători au pierdut câteva trenuri doar pentru a-i vedea evoluând pe practicanţii de tangou.

Unul dintre cei care a dansat în subteranul bucureştean a spus că, dacă publicul va fi încântat de prestaţia practicanţilor de tangou vor mai fi astfel de demonstraţii.

”Vrem să concurăm cu preşedintele şi cu ceilalţi politicieni. Intenţionăm să le furăm spaţiul de emisie. Noi doar dansăm de plăcere şi vrem să oferim ceva celorlalţi. Crăciunul e în fiecare zi şi e în noi”, a explicat, pentru B365.ro Sorin Matei, unul dintre participanţii la flashmob.

Doina Enache, profesor-fondator al Studioului Tango Nada Mas din Braşov, care a venit în Capitală într-o delegaţie, nu a ratat ocazia de a participa la demonstraţia de dans de la metrou. ”La acest flashmob au venit profesori de la şcolile de tangou din Bucureşti, Braşov şi iubitori de frumos pentru a promova tangoul argentinian. Ideea a fost ca, odată cu începerea muzicii, fiecare, dansatori de tangou argentinian cu experienţă, profesori şi elevi, să evolueze ca şi cum nu s-ar cunoaşte. Și la Bucureşti şi la Braşov, chiar şi cei care sunt în trecere şi nu ştiu despre ce este vorba, se opresc din drum ca să se uite pentru că văd ceva frumos şi constructiv”, a precizat Doina Enache, pentru B365.ro.

În Bucureşti s-a mai organizat un flashmob de tangou în faţa Sălii Palatului. Corina Răduţă, unul dintre participanţii la evenimentul din staţia de metrou Piaţa Unirii 1, a declarat, pentru B365.ro, că mai urmează astfel de flashmob-uri. În perioada imediat următoare, sâmbătă, între orele 15.00 – 16.00, tot în pe preonul staţiei de metrou Piaţa Unirii 1, va mai fi organizată încă o sesiune de dans, la care vor participa reprezentanţii comunităţii de tangou argentinian.

”Oamenii din comunitatea de tangou vor să participe la astfel de flashmob-uri pentru că vor să promoveze şi să demonstreze că se poate dansa oricum, oriunde şi că oricine poate practica tangoul. Și cei din public pot dansa pentru că vrem să demonstrăm că tangoul nu este atât de greu de practicat, este foarte frumos şi se poate dansa oricând, pentru sufletul fiecăruia. Nu am vrut să promovăm o anumită şcoală, ci să scoatem în evidenţă conceptul de tangou”, a explicat, pentru B365.ro, Corina Răduţă.

Organizatorii se aşteaptă ca în week-end să fie prezenţi mai mulţi bucureşteni în staţia de metrou pentru a le urmări demonstraţia de tangou argentinian.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button