Tanczos Barna, despre criza gunoiului din Sectorul 1: „Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea oamenilor”

06 iun. 2021
97 Afișari
Tanczos Barna, despre criza gunoiului din Sectorul 1: „Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea oamenilor”

Angajații firmei Romprest au început, duminică dimineața, să ridice gunoiul lăsat de aproape o săptămână pe străzile Sectorului 1. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, salută decizia operatorului de a reîncepe colectarea gunoaielor, însă spune că „nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea oamenilor”.

Romprest a anunțat sâmbătă seara că reîncepe ridicarea gunoiului abandonat de aproape o săptămână pe străzile Sectorului 1 din Capitală. Operatorul de salubritate a declarat că trei firme de salubritate și-au pus la dispoziție stațiile lor de sortare, dar în limita capacității.

Te-ar mai putea interesa și: Romprest anunță că va ridica gunoiul din Sectorul 1. Clotilde Armand depune plângere penală pentru șantaj

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, salută decizia operatorului de a reîncepe colectarea gunoaielor, dar subliniază ideea că „nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea oamenilor”, nici măcar temporar.

„Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate și mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deșeurilor a contribuit la o normalizare a situației din sectorul 1 al Capitalei.

Anunțul oficial al operatorului este în primul rând o veste bună pentru locuitorii sectorului 1. În al doilea rând, este o veste bună pentru un climat de mediu normal într-o capitală europeană.

Orice oraș are nevoie de colectarea continuă a deșeurilor, indiferent de discuții sau neînțelegeri birocratice. Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației sau să anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar și temporar.

Nu în ultimul rând, mă gândesc la cum privesc oamenii astfel de incidente: oare nu cumva pot fi ei demotivați în a avea conștiința de mediu câtă vreme autoritățile dau semnale ca se poate suspenda un serviciu indispensabil?

Sper ca odată reluat serviciul de colectare, acesta să nu mai înregistreze întreruperi și astfel de episoade să nu se mai repete. De aceea, atât Primăria Capitalei cât și primăriile de sector trebuie să găsească soluții comune de colectare, sortare și reciclare a deșeurilor așa cum prevede legea”, a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna, potrivit Digi24.

Cookies