ȘTIRI

Tănase: Directorul TVR 1 i-a făcut reclamă lui Ponta la „Viaţa satului”

Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), au solicitat public, marţi, demiterea lui Gabriel Gherghescu de la conducerea TVR 1, din cauză că ar fi deturnat în scopuri electorale formatul unei emisiuni informative, „Viaţa satului”, scrie mediafax.ro.

Muraru, Carp şi Surugiu, care sunt membri în CA, din partea PNL, PDL, respectiv Administraţia Prezidenţială, au declarat, încă din 27 octombrie, că Victor Ponta şi-a făcut publicitate electorală în ediţia din 26 octombrie a emisiunii „Viaţa satului” de la TVR 1, deşi acest program nu era unul dedicat campaniei. Atunci, Carp şi Surugiu au cerut demisia directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu.

În acest sens, Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, joi, pentru agenţia MEDIAFAX că Gabriel Gherghescu „a încălcat normele şi obligaţia de a fi echidistant în timpul campaniei”.

El a precizat că acest caz este analizat în prezent de Comisia de Etică şi Arbitraj din SRTv, urmând ca subiectul să fie discutat şi în Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie.

„Prin Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie vom vedea dacă e cazul sau nu să luăm măsuri. Oricum a încălcat normele şi această obligaţie de a fi echidistant în timpul campaniei”, a spus Stelian Tănase.

El a mai spus că Gabriel Gherghescu putea să îl cheme pe Victor Ponta în emisiunea „Viaţa satului”, dacă l-ar fi chemat şi pe Klaus Iohannis într-o ediţie a acestui program.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button