Tânărul mutilat la proteste era cu huliganii la Unirea, arată jandarmii FOTOGALERIE

de:
24 ian. 2012
0 afișări
Tânărul mutilat la proteste era cu huliganii la Unirea, arată jandarmii FOTOGALERIE

Au fost date publicităţii fotografii cu tânărul care s-a ales cu un picior zdrobit în primele zile de proteste, înainte de a fi schilodit. Din fotografii reiese că el se afla alături de huliganii care au ridicat baricade înspre Unirii şi au aprins focuri în stradă. Fotografiile au fost publicate pe pagina de Facebook a Brigăzii Speciale de Intervenţii, un canal de comunicare al Jandarmeriei, încă neoficial, prin care oamenii legii fac apel la calm încă din prima zi de protest din Capitală.

Cele trei fotografii sunt insoţite de o un text scurt care se subliniază că doi jandarmi au fost cei care l-au ajutat pe tânăr să ajungă la o ambulanţă, dar nu explică ce s-a întâmplat cu acesta de a ajuns mutilat.

Imaginile cu tânărul care s-a ales cu o fractură deschisă sunt cutremurătoare şi au făcut ocolul televiziunilor. El ar putea rămâne cu o infirmitate pe viaţă: în timpul intervenţiei chirurgicale în timpul căreia trebuia să îi fie instalată o tijă, au fost găsite fragmente de os în măduvă. Vor mai fi necesare şi alte operaţii.

Ionuţ Șandru susţine că nu mai ţine minte cum i-a fost rupt piciorul, dacă a fost bătut de jandarmi sau şi-a prins piciorul în gardurile de separare. El ia însă în calcul un proces contra jandarmilor şi şi-a angajat un avocat în acest sens.

Conform descrierii de pe site-ul propriu, „Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române este subordonată nemijlocit Inspectoratului General şi are competenţă teritorială generală, destinată executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, asigurării protecţiei instituţiilor fundamentale ale statului şi neutralizării ameninţărilor grave la adresa acestora, independent sau în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi cu ale celorlalte instituţii din sistemul de apărare şi securitate naţională.”

Cookies