ȘTIRI

Tânărul găsit mort în Secţia 10 de Poliţie l-ar fi înjurat pe poliţistul care l-a omorât în bătaie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a anunţat, marţi, că un poliţist de la Secţia 10 de Poliţie este urmărit penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, după moartea parcagiului în sediul secţiei de poliţie. Potrivit reprezentanţilor PTB, poliţistul în cauză este cercetat în stare de arest preventiv, măsură dispusă începând cu data de 11 martie. 

Anchetatorii au dezvăluit, pentru Evz.ro, că victima a primit un singur pumn,  în zona toracelui. Lovitura i-a fost însă fatală: i-a rupt splina şi i-a provocat o hemoragie internă.

Din relatările anchetatorilor şi ale martorilor care au asistat la ultima zi din viaţa tânărului, reiese că Dumitrache, poreclit „Dinte”, era parcagiu: se ocupa cu încasarea ilegală de bani de la şoferii care căutau un loc de parcare în centrul Capitalei. „Dinte” îşi împărţea „teritoriul” cu alţi tineri în jurul magazinului „Unirea”.

Rudele au povestit că, în seara de 4 martie, „Dinte” a plecat de acasă, în jurul orei 19.00. „Parcagiii” din zona magazinului Unirea au declarat că, în jurul orei 22.00, un echipaj al Secţiei 10 a ajuns pe Bulevardul Decebal. În maşina Poliţiei se aflau agentul Iosipescu şi un coleg de al său. Ei l-au dus pe tânăr la secţie. Pe la ora 1.00, familia a aflat că Gabriel a murit, atunci când poliţiştii au venit la mama lui să ceară un act de identitate de-al tânărului.

Colegii poliţistului au povestit că, înainte ca „Dinte” să fie ridicat de poliţişti, acesta l-ar fi înjurat pe agentul Iosipescu. „I-a spus că îl dezbracă de uniformă. L-a făcut tablagiu”, sustine unul dintre ei. 

Tânărul a fost dus în vechiul sediu al Secţiei 10, pe strada Stelea Spătaru, unde este, acum, Secţia de Poliţie pentru Centrul Vechi. Atunci, agentul i-a dat un pumn, iar tanarul a căzut, secerat, la podea. Văzând că nu se mai ridică, poliţiştii au chemat o ambulanţă. Când au ajuns medicii, nu au mai avut ce să îi facă tânărului.

Un tânăr de 26 de ani a murit, pe 4 martie, în incinta secţiei 10 de Poliţie. Prietenii acestuia susţin că a fost bătut de poliţişti, în aceeaşi secţie unde, toamna trecută, un alt bărbat s-a aruncat de la etaj, în timp ce era audiat. În luna august, alt bărbat acuza că a fost bătut de polițiștii de la Secția 10. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au declarat atunci că tânărul nu prezenta urme exterioare de violenţă. Mai multe detalii AICI. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button