ARHIVA B365

Tânărul care a furat pistolul jandarmeriţei: A fost un moment de rătăcire

„La un moment dat, am observat cum mulțimea țipa și se agita. Am fost luat de valul de oameni și am ajuns în centrul mulțimii, unde am văzut că doi jandarmi erau căzuți pe asfalt, fiind loviți de mai multe persoane cu pumnii, cu bâte și cu alte obiecte. (…) am tras de un gard metalic ca să-i protejez pe cei doi jandarmi. (…) am constatat că nu aveam cu cine să mă lupt, pentru că sunt slăbuț, și am renunțat să mai stau acolo”, le-a spus Daniel Dumitru anchetatorilor.

Și-a schimbat declarația și a spus ce a făcut cu arma

Procurorii l-au confruntat cu imaginile video, care-i infirmau spusele. În aceste condiții, Daniel Dumitru și-a schimbat declarația și a spus că a avut un moment de rătăcire’ când a furat pistolul jandarmeriței Ștefania.

„La un moment dat (în 10 august – n.r.), în jurul orelor 23.15, am văzut doi jandarmi căzuți la pământ și mai multe persoane în jurul lor, unii încercând să îi lovească, iar alții încercând să-i apere. M-am apropiat și am observat la centura unuia dintre jandarmi un toc de culoare neagră în care am bănuit că se află un pistol. În acest moment m-am hotărât să sustrag acel pistol”, s-a confesat bărbatul.

Din cauza învălmășelii, Daniel Dumitru a fost împins în lateral, dar nu a plecat, ci s-a apropiat din nou de jandarmeriță pentru a-i lua pistolul.

„După câteva secunde, am revenit, am mai tras de tocul respectiv, moment în care a căzut pistolul. Am observat că pistolul atârna de centura jandarmului, fiind prins cu un șnur, asemănător unui fir de telefon. Am tras de acel șnur și am reușit să-l rup, după care am luat pistolul, care era pe sol. Imediat am pus acel pistol în borseta pe care o aveam asupra mea”, a mai spus Daniel Dumitru, care a plecat din Piața Victoriei și s-a întâlnit cu un prieten ,”Gabi”, relatează Libertatea.

Bărbatul a mai spus că a tras cu arma furată din curiozitate’.

„I-am spus lui Gabi că am sustras pistolul, i l-am arătat desfăcând borseta, dar fără să îl scot. De acolo am plecat împreună cu acesta și prietena lui cu mașina înspre locuința mea din comuna Petrăchiaoia. Cum am trecut de pădurea din comuna Petrăchioaia, am oprit pe partea dreaptă, unde se afla un loc viran la circa 40 de metri depărtare de șosea, loc unde i l-am dat prietenului meu. S-a uitat la el și mi l-a dat înapoi. De curiozitate, am tras un foc în plan vertical (…) După aceasta, prietenul meu Gabi a vrut să tragă și el un foc, de curiozitate. Astfel, mi-a cerut pistolul, pe care i l-am dat și a tras și acesta un foc de armă în plan vertical. În momentul respectiv, încărcătorul nu se afla în pistol. După tragerea respectivă, acesta mi-a dat pistolul și i-am băgat încărcătorul, după ce acesta inițial încercase, dar nu a reușit. L-am pus în borsetă și apoi Gabi m-a lăsat cu mașina acasă”, a mai mărturisit Daniel Dumitru.

A doua zi după ce a furat arma, Daniel Dumitru și prietenul lui au hotărât să ascundă pistolul și au șters mai multe fotografii care îi legau de mitingul din 10 august.

„Sâmbătă, 11 august, în jurul orelor 14.00-15.00, Gabi a venit pe la mine acasă și împreună am mers la o baltă de agrement din comuna Petrăchioaia pentru a pescui. Înainte de a pleca, ne-am gândit să luăm și pistolul, pentru a-l îngropa pe marginea lacului. Astfel, o dată ce am ajuns la acel lac, între o lizieră de copaci și malul lacului, la aproximativ un metru și jumătate de unul dintre copaci, eu am săpat cu mâna o groapă de aproximativ 10-15 cm. În această groapă am pus pistolul, după ce anterior îl pusesem într-o pungă de plastic. Am acoperit groapa, iar apoi am pus frunze deasupra”, a spus Dumitru.

Recunoașterea faptelor nu i-a adus eliberarea din arest. Avocatul lui Dumitru a cerut instanței să nu-i mai prelungească arestul preveniv, însă judecătorii Tribunalului București i-au respins solicitarea.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button