Tânărul care a folosit spray lacrimogen la un concert din București a fost găsit de poliţişti

18 apr. 2022
979 Afișari
Tânărul care a folosit spray lacrimogen la un concert din București a fost găsit de poliţişti
Tânărul care a folosit spray lacrimogen la un concert din București a fost găsit de poliţişti | Sursa foto: screenshot filmare TikTock

Bărbatul bănuit că a pulverizat un spray iritant la un concert din noaptea de sâmbătă din București a fost identificat de polițiști și dus la audieri.

La secţia de poliţie a ajuns, tot astăzi și tot pentru a răspunde întrebărilor oamenilor legii, şi organizatorul concertului.

Din informațiile de până acum, tânărul a pulverizat dintr-un spray iritant, lacrimogen în timpul unui concert dintr-un club din București.

Spray iritant pulverizat la concert 

Cu ochii dureros de iritați, mulți tineri s-au repezit spre ieșire. Panica în club a fost o chestiune de zeci de secunde. Speriați și fără să înțeleagă prea bine de unde vine pericolul, tinerii s-au bulucit spre ieșire, dar era doar o singură ieșire, ei erau aproximativ 300, iar la ușă s-a format busculadă.

Mai mulți dintre tinerii care au avut de suferit din cauza sprayului lacrimogen au primit îngrijiri medicale la fața locului; starea lor nu a fost atât de gravă încât să necesite internarea

În acest caz, a fost începută o anchetă penală pentru deținerea de obiecte interzise la adunări publice și pentru folosirea lor.

Pedeapsa maximă pe care tânărul care a dat cu spray iritant la concertul din București  este de doi ani de închisoare.

La rândul său, organizatorul concertului, a trebuit să explice cum a organizat spectacolul și ce măsuri de precauție și de securitate a luat.

În paralel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a demarat  o investigație legată de spațiul în care a avut loc concertul.

Minute de panică la concert

Zeci de tineri, în special adolescenţi şi adolescente care au participat la concert au povestit cum, după ce conținutul flaconului cu substanța iritantă a fost pulverizat în mulțiume, s-a creat o îmbulzeală uriaşă,, iar tinerii au început să se calce în picioare în încercarea lor disperată de a ieșit din clădire

În mai multe înregistrări video publicate pe rețelele de socializare se poate observa cum mai mulți adolescenţi se calcă în picioare în timp ce încercă să iasă pe ușă, în timp ce alții sunt  întinşi pe podea.

Cookies