ARHIVA B365

Tânărul acuzat de propagandă ISIS, cercetat sub control judiciar

Adolescentul de 17 ani a fost eliberat din Arestul Poliției Capitalei, fiind lăsat să plece acasă împreună cu mama lui, după ce a fost supus la INML unei expertize psihiatrice, scrie Agerpres.

Mama tânărului a venit miercuri la DIICOT, unde a declarat că fiul ei este doar „un copil îndrăgostit de religie și atât”, însă a recunoscut băiatul devenea agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia. 

Mama adolescentului s-a prezentat la sediul DIICOT, acolo unde acesta este audiat de procurori.

„El e doar un copil îndrăgostit de religie și atât. Nu știu dacă a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis că și-a găsit liniștea, cum l-au racolat alții. (…) Imamul din Craiova nu trebuia să-l primească. În primul rând, pentru că e minor, are 17 ani. Am înțeles că s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune că ei n-au treabă. Adică nu știe de ce venea copilul meu vinerea la moschee și cu cine pleca de acolo? Poate sunt alții în spatele moscheii. Copilul meu n-are nicio vină, pentru că era racolat de alții”, a spus mama tânărului, potrivit Agerpres.

Tânărul de 17 ani, acuzat de propagandă jihadistă, REȚINUT de DIICOT

Tânărul de 17 ani, acuzat de propagandă jihadistă, a fost reținut luni seară, pentru 24 de ore.

Ea a recunoscut însă că adolescentul era agresiv verbal dacă cineva îi ataca religia.

„Era foarte îndoctrinat, foarte violent și agresiv verbal doar dacă îi atacai religia. Așa, era ok. S-a schimbat în ultimul an foarte mult. Prima dată era calm. A zis: mami, mi-am găsit liniștea acolo, nu beau, nu fumez, nu mă droghez”, a completat femeia.

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut, marți seara, de procurorii DIICOT, urmând ca miercuri el să fie dus la INML pentru a fi expertizat psihiatric.

Într-un material video postat pe site-ul DIICOT, se arată că tânărul de 17 ani a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă și a postat în mediul online mesaje de propagandă pentru a atrage adepți de partea ISIS.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button