Tânăra lovită de Ambasada Rusiei a fost reintubată. Rusia nu ridică imunitatea şoferului

de:
24 oct. 2012
0 Afișari
Tânăra lovită de Ambasada Rusiei a fost reintubată. Rusia nu ridică imunitatea şoferului

Purtătorul de cuvânt, dr. Alexandru Bica, a precizat pentru Agerpres că tinerei i s-a făcut o tomografie şi, din punct de vedere neurologic leziunile cerebrale sunt stabilizate. Însă, în cursul dupa-amiezii de marţi a apărut o problemă pulmonară, anunţă Realitatea.net

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a răspuns, miercuri,  la solicitarea Ministrului de Externe, Titus Corlăţeanu, de a ridica imunitatea diplomatului care a lovit-o pe tânără. Răspunsul a fost negativ, Ambasada motivând că decizia este a Rusiei. Ambasadorul Rusiei a mai anunţat şi că şoferul urmează să părăsească România.

„Este vorba de aer la plămâni, ca urmare a unei contuzii pulmonare, care apare în astfel de accidente. A fost necesară evacuarea aerului, pentru aceasta i s-a făcut intervenţia iar consecinţa acestei intervenţii a fost reintubarea, a explicat medicul. În cursul după-amiezii, medicii de la Terapie Intensivă vor încerca să reducă suprasedarea şi să o detubeze”, a adăugat dr. Alexandru Bica, precizând că nu se pune în prezent problema unei intervenţii chirurgicale la cap. 

Tânăra a fost rănită duminică de un autoturism aparţinând Ambasadei Federaţiei Ruse în România, pe bd. Camil Ressu din Capitală, la intersecţia cu strada Ilioara. 

 

Cookies