Tânără de 28 de ani, prinsă după ce a vrut să înşele o femeie din Bucureşti prin METODA ACCIDENTUL

de:
16 mai 2016
0 Afișari
Tânără de 28 de ani, prinsă după ce a vrut să înşele o femeie din Bucureşti prin METODA ACCIDENTUL

În seara de duminică, 15 mai a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti au identificat şi prins în flagrant o tânără în vârstă de 28 de ani, care a primit de la persoana vătămată o sacoşă în care trebuia să se afle suma de bani solicitată ca urmare a unei discuţii telefonice anterioare, se arată într-un comunicat de presă al DGPMB.

În jurul orei 21.30, Poliţia Capitalei a fost sesizată de către partea vătămată, o femeie în vârstă de 65 de ani, cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de o persoană care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a solicitat suma de 15.000 de lei, sub pretextul că fiul acesteia a lovit cu maşina un copil aflat pe trecerea de pietoni.

Realizând că este ţinta unei infracţiune de înşelăciune, i-a comunicat bănuitului că nu deţine niciun ban în locuinţă, însă va face rost şi i-a solicitat să revină telefonic în scurt timp.

Astfel, după primirea tuturor datelor necesare, poliţiştii Secţiei 25 au organizat o acţiune de prindere în flagrant a femeii care trebuia să primească suma de bani solicitată, conducând persoana vătămată la locul de întâlnire, respectiv staţia RATB „Eugen Lovinescu” situată pe Bld. Drumul Taberei, sector 6.

În jurul orei 23:20, în locaţia indicată s-a prezentat o femeie care s-a recomandat ca fiind delegata „avocatului” şi care a primit de la partea vătămată o sacoşă goală, împăturită în care trebuia că fie suma de bani solicitată.

Imediat după primirea bunului, femeia a încercat să părăsească zona, moment în care poliţiştii au acţionat, reuşind prinderea şi conducerea acesteia la sediul Secţiei 25 Poliţie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, cu cea în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentată magistraţilor.

Recomandările poliţiştilor

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să verificaţi autenticitatea celor ce vă sunt comunicate în acest gen de situaţii.

Astfel, în cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi avocaţi sau cunoscuţi care nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate prin apelarea imediată a persoanei presupuse a fi implicate într-un accident sau care s-a recomandat a fi.

Totodată, nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani personal prin transferuri bancare.

Dacă vă regăsiţi într-o astfel de situaţie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru comunicarea datelor şi a numărului de telefon care v-a apelat.

Cookies