ARHIVA B365

Tânără de 23 de ani, victima unui taximetrist: A fost agresată sexual și tâlhărită în taxi

UPDATE. Poliția nu l-a identificat încă pe agresor. Ancheta este în curs, încă din seara în care tânăra a depus plângere o echipă operativă de la Poliția Capitalei a început cercetările. S-a refăcut o parte din traseul tinerei, pentru a se obține imagini de la camerele de supraveghere, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, pentru B365.ro.

Poliția Capitalei a făcut o solicitare și către Speed Taxi, urmând să se ia legătura și cu reprezentanții companiei de taxi.

Vineri, 28 februarie, în jurul orei 03:40-03:50 dimineața, tânăra a luat un taxi al firmei SPEED TAXI din Centrul Vechi. Fata a fost dusă de taximetrist în apropierea Lacului Ciurel. Acolo, taximetristul a agresat-o sexual pe fată, încercând să o violeze, apoi a tâlhărit-o, luându-i geanta, telefonul și actele.

„Tânăra nu a prezentat și un număr de înmatriculare, așa că ne este foarte greu să identificăm respectivul taximetrist, având foarte multe taxiuri. În plus, sunt și clone. Noi o invităm pe fată la noi la sediu, îi prezentăm buletinele tuturor taximetriștilor, dacă așa reușește să-l identifice”, a declarat Viorel Stoica, consilier juridic SPEED TAXI.

„Vineri, am mers în centrul vechi cu niște prieteni. Era târziu când am ieșit din local și am mers sa mănânc ceva, după care plănuiam să merg acasă. În timp ce mâncam, prietenii mă rugau să mai rămân și să mergem să ne distrăm în continuare. Cu toate că le stricam tot cheful de distracție, am hotărât că era timpul să merg acasă. De când m-am mutat în București, foloseam în mare parte Speed taxi, am mers aproape până la capătul coloanei de taxiuri când am zărit emblema. M-am apropiat de mașină ca să mă asigur că e Speed și nu altă firmă care are logo asemănător. Am urcat în taxi fericită și sperând că voi ajunge repede, eram obosită și somnoroasă.

Am urcat în spate, așa fac mereu… am comunicat adresa și am început să-mi planific activitățile și programul pentru duminică. Nu am vorbit cu taximetristul, a fost o călătorie lejeră, la început. Când am ajuns aproape de casa, am scos 100 de lei și am întrebat cât îi datorez, Taximetristul a spus că nu are mărunt și am râs spunând că nu pot plăti cu cardul. Spunea că trebuie să schimbăm banii sau sa găsim un bancomat, iar în loc să oprească la non-stop, a apăsat pe accelerație…
Încă mai speram că știe el un bancomat sau alt magazin unde pot schimba banii, mă gândeam că poate vrea să întoarcă și nu are cum… dar cumva știam, știam că mă mint singură. Tot ce îmi amintesc după speranțele mele și scenariile pe care mi le imaginam, sunt niște case și străduțe înguste, după care a oprit într-un câmp, la Lacul Morii. Nu știam atunci despre ce lac era vorba, am aflat asta abia când am ajuns la poliție.
M-am uitat pe geam și totul era negru în jurul mașinii, nu vedeam lumini, nu vedeam nimic. Atunci a spus ca vrea să facem sex, apoi a continuat să spună că vrea și sex oral, a repetat asta de cateva ori. Am reușit să scot telefonul și să formez 112.
„112, cu ce vă putem ajuta?!” Erau cele mai frumoase cuvinte pe care le puteam auzi… am reușit să spun „ajutor, taximetristul vrea/încearcă să mă violeze!”, iar în clipa următoare mi-a smuls telefonul din mână. A coborât și a deschis portiera din spate, bloca ieșirea cu corpul lui și spune sa-i fac sex oral. Eu nu mă mai puteam mișca. A venit lângă mine, pe bancheta din spate. El vorbea, eu nu auzeam și nu vedeam nimic, simțeam doar frica de moarte… mă durea în piept, simțeam un gol, nu puteam respira normal. Știu doar că sentimentul a venit brusc, când mă amenința. Dacă drumul mi s-a părut foarte scurt, când stătea lângă mine mi s-a părut o eternitate.
Încercam să-mi spun în gând că totul va fi bine, dar nu mă puteam gândi decât la suferința părinților mei dacă m-ar pierde și la faptul că am doar 23 de ani, o viața înainte. Mi-am dat seama că nu pot să fac nimic, el avea toate avantajele. Am început să-i spun calm să mă lase să ies afară, să respir puțin aer că îmi este rău, iar după o sa-i fac tot ce vrea și cum vrea. Mă gândeam că afară am mai multe șanse să-i produc un prejudiciu suficient de puternic ca să am timp să fug, nu conta unde, doar să mă aflu cât mai departe. După ce am insistat și l-am rugat de mai multe ori, a ieșit din mașină și m-a lăsat și pe mine să ies.
În momentul următor, am auzit motorul și am văzut că pleca… a plecat cu viteză și a dispărut din peisaj… cu telefonul, geanta, actele… am rămas în mijlocul pustietății singură, fără mijloace de comunicare, fără să pot striga după ajutor, dar totuși, eram vie. Fericirea că a plecat și eu încă existam, era mult mai puternică decât frica de necunoscut. Am început să merg, să fug pe stradă… nu știu cât timp a trecut, dar am ajuns la niște case. Cu toate că aveam tocuri, am reușit să urc pe gard și să ajung în curtea oamenilor. Am început să plâng. Proprietarii m-au auzit și au chemat BGS-ul, care a apărut mai târziu împreună cu poliția. Poliția venise în urma apelului anonim, apelul meu la 112 nu a fost luat în considerare deși, după cum am aflat ulterior, a fost localizat.”, este mărturia fetei, postată pe pagina de Facebook Centrul Filia.

Poziția Poliției Capitalei:

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, poliţiştii bucureşteni efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi agresiune sexuală, a căror victimă a fost o tânără, în vârstă de 23 de ani.

În plângerea formulată la Secţia 21 Poliţie, tânără a reclamat că în dimineaţa de 28 februarie a.c., prin violenţă, a fost deposedată de telefonul mobil şi de geanta în care avea actele şi o sumă de bani, indicând ca autor al acestor fapte conducătorul auto al unui taxi, cu care se deplasase. De asemenea, în plângere, face precizarea că acelaşi bărbat i-a propus să întreţină cu ea raporturi sexuale, fără a exercita presiuni fizice asupra sa.
Pe baza datelor oferite de tânără, dar şi a celor rezultate din investigaţii, se efectuează cercetări în vederea identificării bărbatului şi pentru recuperarea prejudiciului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button