Tânăra de 22 de ani ce a murit lovită de tramvai în București avea căștile în urechi. Mii de accidente din cauza neatenției, în special folosirea telefonului

03 aug. 2022
36002 Afișari
Tânăra de 22 de ani ce a murit lovită de tramvai în București avea căștile în urechi. Mii de accidente din cauza neatenției, în special folosirea telefonului
SURSA: Fotografie de la momentul accidnetului, distribuită de un martor pe Grupul Rahova

Tânăra de 22 de ani care a murit lovită de tramvai, ce circula pe Strada Mihail Sebastian (Sectorul 5), avea căști în urechi când s-a angajat în traversarea străzii, spun martorii la accidentul din 2 august.

Pentru că multe persoane nu și-au explicat cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie, martorii au povestit că fata a trecut în fugă prin spatele tramvaiului oprit în stație, cu ochii în telefon și cu căștile în urechi.

”Nu a văzut, nu a auzit tramvaiul din sensul opus. A sărit practic în 2 metri în fața tramvaiului care venea din sens opus”, a relatat un martor pe un grup de socializare.

”Telefonul folosit pe stradă aduce moartea!! Majoritatea tinerilor stau pe stradă cu ambele căști în urechi și cu ochii în telefon. Dumnezeu să o ierte.”, este reacția unei alte persoane la relatarea făcută de martor.

Accidentul tragic a avut loc în jurul orei 16.45 pe strada Mihail Sebastian, intersecția cu Calea Ferentari. Victima a intrat în stop cardio-respirator. Au fost făcute manevre de resuscitare de echipajul SMURD sosit la fața locului, însă tânăra a decedat.

Brigada Rutieră face în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurimilor producerii evenimentului rutier. „A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, ne-a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere Andra Arsintescu.

În 2020: 1.700 – 1.800 de accidente generate de neatenţia pietonilor

Ministrul de Interne, Lucian Bode, arăta în 2021, că este nevoie de un nou Cod rutier, modern, întrucât periodic se aduc zeci de modificări legislaţiei din domeniu. Bode afirmă că anual au loc mii de accidente din cauza neatenţiei pietonilor, motiv pentru se impune interzicerea folosirii telefonului de către pietoni atunci când traversează strada. Propunerea sa a rămas neconcretizată.

„Aş vrea să priviţi ca o nevoie de a legifera, de a interveni acolo unde vedem că, din cauza neatenţiei pietonilor, avem mii de accidente. Am avut anul trecut 1.700 – 1.800 de accidente generate de neatenţia pietonilor. (…) Nu doar că vorbesc la telefonul mobil când traversează strada (…) au căştile în urechi şi ascultă muzică, urmăresc altceva, toate aceste lucruri ne-au determinat de a veni cu această modificare legislativă”, a declarat Bode, citat de news.ro.

Îți recomandăm și:

 

Cookies