Escroaca din București care a înşelat zeci de tineri, din nou în acţiune

de:
28 feb. 2013
17 Afișari
Escroaca din București care a înşelat zeci de tineri, din nou în acţiune

Folosind o poveste siropoasă, Constanţa Dobrescu a ajuns miercuri la uşa jurnalistei Andra Matzal de la totb.ro pentru a-i cere un ajutor financiar, după ce a fost tâlhărită. Erika, după cum s-a prezentat, i-a spus jurnalistei, într-o engleză cu accent franţuzesc, că e din Slovenia şi că mai avea nevoie de 20 euro pentru benzină să ajungă la Iaşi să se întâlnească cu echipa de filantropi, venită în România pentru o misiune umanitară.

„Povestea era cusută cu ață din ce în ce mai albă, dar cu toate astea am mers mai departe. „La ambasadă, la poliție n-ai fost?” „Ba da, dar m-au tratat foarte rău, abia maine îmi iau pașaportul nou, numai că eu trebuie neapărat să ajung la Iași.” După multe insistențe, n-a reușit să-mi dea niciun nume, nicio adresă, nicio organizație cu care să aibă vreo legătură în misiunea ei umanitară. Face parte dintr-un grup de orfani, care la rândul lor au ajuns să-i ajute pe alții, din recunoștință și compasiune. I-am spus că am citit pe net o situație aproape identică, cu o tipă care zicea că e diabetică și că are nevoie urgentă de 30 de euro, iar ea a început să se vaite că oamenii sunt suspicioși, indiferenți, că nu e nebună și nici mincinoasă, că peste tot circulă povești de-astea, care ne fac să nu mai distingem dramele adevărate. Ea era doar disperată și foarte rușinată de propria conjunctură”, relatează jurnalista pe totb.ro.

În august 2012, Daniela Constanţa Dobrescu, în vârstă de 31 de ani, care a trăit o lungă perioadă de timp înşelându-i pe bucureşteni, a căzut în plasa judiciariştilor din Sectorul 3. Ea a fost prinsă în flagrant de poliţiştii de la Investigaţii Criminale, tocmai când încasa 60 de lei de la un bărbat căruia îi îndrugase o poveste condimentată din plin cu lacrimi. Tânăra îi spusese acestuia, în limba engleză, că este din Croaţia, că fusese tâlhărită şi avea nevoie de bani pentru a ajunge la Iaşi, la o cunoştinţă, relata atunci Libertatea.ro.

Deşi a fost reţinută de poliţişti, femeia nu a renunţat la vechile obiceiuri şi a reluat din plin acţiunea.  

Citiți și Cele mai populare escrocherii făcute în Bucureşti: riști să le cazi pradă zi de zi 

Poveștile expuse de tânără au diverse variațiuni, dar, cel mai adesea, ea spune că provine dintr-o altă țară din regiune și a rămas fără bani de deplasare sau de cazare. Pe Facebook, mai multe persoane povestesc întâlnirea cu ea: „au trecut vreo 3 ani de.atunci. pe mine m.a acostat pe langa tnb cu o poveste aproape identica: are nevoie de bani de benzina, e din moldova, i s.au furat actele/portofelul/geanta. la fel, lacrimand din toata fiinta dasein.ului iei. noroc ca veneam de la o bauta monstruoasa si aveam 10 lei in buzunare. pe care i.am donat impresionat si iemotionat. la fel m.am oferit s.o ajut sa contacteze politia/ambasada/nato/onu dar a refuzat.” – povestește un tânăr.

 „Eu am cunoscut-o acu 3 ani drept refugiata din rep moldova. Ii furasera masina si alte grozavii. Eram sceptica desi tremura din toate incheieturile si povestea cu sincope. ma pregateam sa-i dau 10 lei cand am vazut o masina de politie trecand si i-am facut semn sa opreasca sa-i povestim patania fetei. Atunci tipa a sters-o bolmojond ceva.” – povestește altcineva. 

„eu nu i-am dat bani niciodata, dar cand m-am intalnit cu ea a doua oara mi-a fost foarte jena, mai ales ca vazusem pozele ei pe net peste tot…mai ales ca ea era atat de adancita in actoria ei, ca nu stiam cum s-o scot din filmul ala, intr-un mod non-agresiv, dar ar merita vorbit cu ea pe bune, daca se poate…next time – confruntarea!” – promite o a treia persoană. 

Dând cu subsemnatul la Poliție

Cookies