Tânăra accidentată de diplomatul rus, în continuare în comă. Leziunile cerebrale sunt serioase

de:
25 oct. 2012
0 Afișari
Tânăra accidentată de diplomatul rus, în continuare în comă. Leziunile cerebrale sunt serioase

„Starea este staţionară. Respiră singură pe traheostomie (tub în trahee, n.r.). Este în comă, dar neurologic reacţioneză bine, adică mişcă mâinile şi picioarele. Fiind însă în comă, nu vorbeşte şi nu deschide ochii”, a spus medicul Florian Bica.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală a precizat că leziunile cerebrale sunt staţionare, dar serioase.

Tânăra, în vârstă de 19 ani, a fost lovită în 21 octombrie de o maşină a Ambasadei Federaţiei Ruse, accidentul având loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara. În urma accidentului, tânăra a suferit un traumatism cranian sever, fiind internată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a solicitat autorităţilor Federaţiei Ruse retragerea imunităţii de jurisdicţie a diplomatului implicat în accidentul din 21 octombrie.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat, joi, că, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, este considerată imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului implicat în accident şi a precizat că acestuia i s-a oprit mandatul şi a părăsit miercuri România.

Malghinov a precizat că ambasada încă o dată îşi exprimă „regretul profund în legătură cu consecinţele grave” ale accidentului care a avut loc duminică 21 octombrie, în urma căruia o tânără a fost accidentată.

„Exprimăm sincera compasiune faţă de rude şi cei apropiaţi, pentru noi esenţială este sănătatea domnişoarei, ambasada se află într-un contact permanent cu autorităţile spitalului”, a precizat Oleg Malghinov.

Cookies