Tânăr pe trotinetă lovit grav de o mașină, noaptea, în Capitală

02 ian. 2022
1539 Afișari
Tânăr pe trotinetă lovit grav de o mașină, noaptea, în Capitală

Un tânăr care se plimba cu trotineta, noaptea, în București, a fost grav rănit după ce o mașină a dat peste el, relatează Digi24. Accidentul a avut loc în Piața Romană din Capitală.

Din primele mărturii, tânărul ar fi tăiat ambele benzi de circulație și a fost lovit de autoturismul unei firme de pază. După impact, el a fost dus la Spitalul Floreasca. În continuare, polițiștii cercetează cazul pentru a stabili care a fost, de fapt, cauza accidentului.

Captură Digi24. Accident grav în Capitală. Tânăr pe trotinetă lovit de o mașină.
Captură Digi24. Accident grav în Capitală. Tânăr pe trotinetă lovit de o mașină.

Numărul accidentelor în care sunt implicate trotinetele electrice este în continuă creștere. În 3 ani au avut loc aproape 200 de incidente în care cel mai grav a fost în vara anului 2021, în București, după o șicanare în trafic în care persoana de pe trotinetă a murit. Alte 192 de persoane au fost rănite în accidente de trotinetă.

Regulile de circulație a trotinetelor, stabilite în 2021

Conducătorii de trotinete electrice nu mai au voie să circule pe trotuar începând din octombrie 2021. Guvernul României a stabilit regulile de circulație și a adoptat Hotărârea pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006.

Conducătorii de trotinete electrice trebuie să respecte reguli similare cu cele pentru bicicliști.

Principalele reguli din actul normativ: conducatorii de trotinete electrice sunt obligați să circule numai pe pista de bicicletă, atunci când aceasta există. Circulația trotinetelor electrice pe trotuar este interzisă.

De asemenea, trotinetele electrice trebuie conduse pe un singur rând în momentul în care circulă pe drumurile publice. O altă regulă: conducătorii de trotinete electrice sunt obligați să aibă buletinul la ei.

În același timp, conducătorii de trotinete electrice nu au voie să circule:

  • sub influența alcoolului;
  • sub influența substanțelor psihoactive;
  • în momentul în care partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

Recomandăm și: 10 ponturi „to keep u alive” – să nu mori drq pe trotinetă în București. De la un hipster bătrân

Spre deosebire de regulile pentru bicicliști, în cazul trotinetelor electrice, schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea.

Condițiile tehnice pentru trotinetele electrice
Acestea trebuie să fie echipate cu:

  • sistem adecvat, funcțional, de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace,
  • sistem de avertizare sonoră,
  • echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant.
  • elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.
Cookies