Tâlhărie în plină stradă, în Bucureşti. Tâlharul, prins de poliţişti imediat după comiterea faptei

de:
09 feb. 2015
0 Afișari
Tâlhărie în plină stradă, în Bucureşti. Tâlharul, prins de poliţişti imediat după comiterea faptei

În seara de duminică, 8 februarie a.c., poliţiştii Capitalei au identificat şi prins, imediat după comiterea faptei, un tânăr în vârstă de 23 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie în staţia unui mijloc de transport în comun.

În fapt, în jurul orei 20.30, un agent de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie, împreună cu un coleg din cadrul Brigăzii Rutiere, au fost sesizaţi de către cetăţeni cu privire la faptul că un tânăr a sustras un telefon mobil din buzunarul unei persoane.

În temeiul sesizării, poliţiştii au acţionat prompt, reuşind prinderea celui în cauză, acesta fiind condus la sediul secţiei.

În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că, bănuitul, în timp ce se afla în staţia „Calea Moşilor”, profitând de neatenţia părţii vătămate, a sustras din buzunarul gecii acesteia, un telefon mobil şi ulterior a împins-o cu intenţia de a-şi asigura scăparea.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptei, în valoare de aproximativ 600 de lei, a fost recuperat în totalitate si predat persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies