Tâlhar în serie criminal, trimis în judecată. Victimele – străini cu bani

de:
15 mai 2014
53 afișări
Tâlhar în serie criminal, trimis în judecată. Victimele - străini cu bani

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri – D.G.P.M.B. au finalizat urmărirea penală efectuată în cauza având ca obiect săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat şi a trei infracţiuni de tâlhărie de către inculpatul Șohterus Louis Andrei, în perioada 2004 – 2013.
Probatoriul administrat în cauză a relevat următoarele :
1. La data de 24.02.2004, în jurul orei 18.00, în scopul deposedării victimei B. Ahmad de bunuri aflate asupra sa şi după ce în prealabil a urmărit-o în timp ce aceasta se întorcea acasă, a atacat victima în scara unui bloc de locuinţe situat în sectorul 4, aplicându-i multiple lovituri cu corp dur la nivelul capului (care i-au provocat decesul), după care i-a sustras o servietă în care se aflau acte de firmă, acte personale, bani şi un pistol cu gaze, calibru 9mm.
2. La data de 08.04.2013, în jurul orei 14.25, după ce în prealabil a urmărit persoana vătămată, beneficiind şi de ajutorul inculpatului Mitu Constantin, în timp ce se afla în scara unui bloc de locuinţe situat în sectorul 4, prin întrebuințarea de violențe, a deposedat persoana vătămată T. Saeid de o borsetă ce conținea suma de 15.000 lei şi un telefon mobil.
3. La data 14.01.2013, în jurul orelor 14.50, a aşteptat persoana vătămată Z. Xia în scara bloc de locuinţe situat în sectorul 4 şi, după ce i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei, i-a smuls o geantă în care se aflau acte, bunuri personale şi suma de 3.500 euro.
Deşi au fost comise în perioade diferite, între faptele mai sus descrise se constată multiple similitudini, care au conturat un mod de operare propriu inculpatului. Astfel:
– victimele sunt cetățeni străni care desfășoară activități economice în centre comerciale situate în judeţul Ilfov;
– victimele transportă sau au asupra lor sume importante de bani;
– victimele sunt urmărite în prealabil pentru a li se putea afla domiciliul, obiceiurile zilnice, traseele spre domiciliu, în vederea stabilirii momentului şi locului optim pentru a fi deposedate, prin violență, de sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le au asupra lor;
– toate victimele au fost atacate și deposedate de bunuri în scara blocului unde acestea locuiesc, când reveneau la domiciliu;
– modul de exercitare a violențelor este identic, victimele fiind lovite în regiunea capului;
– la toate faptele, în câmpul infracțional, în imediata apropiere a locului agresiunii, au fost descoperite urmele papilare ale inculpatului Șohterus Louis Andrei.
Prin rechizitoriul din data de 12.05.2014, s-a dispus  trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor Şohterus Louis Andrei şi Mitu Constantin (complice la infracţiunea de tâlhărie săvârşită în data de 08.04.2013), dosarul fiind înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies