Takeaway pleacă away din București. Bine, nu va mai livra nici în celelalte orașe din țară. „E presiune mare”

11 mai 2022
1045 afișări
Takeaway pleacă away din București. Bine, nu va mai livra nici în celelalte orașe din țară.
Takeaway pleacă away din București. Bine, nu va mai livra nici în celelalte orașe din țară. "E presiune mare". Sursa foto: Unsplash

Cea mai mare companie de livrări de alimente din Europa, Takeaway.com, pleacă away din București și din România, începând cu data de 1 iunie 2022. Firma declară că există presiune din partea competiției.

Takeaway pleacă away din București

Just Eat Takeaway.com este a treia firmă care renunță la operațiunile din România, după Uber Eats și Foodpanda (amintim că Foodpanda a fost achiziționat de Glovo).

În momentul în care, într-o piață extrem de competitivă, profitul este mic, companiile care livrează mâncare decid să renunțe la operațiunile din țările în care nu reușesc să fie lideri de piață.

Astfel, compania nu a fost dispusă să mențină operațiunile neprofitabile și alege să iasă în 2022 din a treia țară.

„Presiunea competitivă, amploarea operațiunilor noastre, precum și nivelul penetrării operațiunilor de livrare de alimente în România au fost insuficiente pentru a susține o afacere sănătoasă”, au transmis reprezentanții Takeaway într-un comunicat de presă, potrivit Wall-Street.ro.

În anul 2021, compania a înregistrat o pierdere de peste 1 miliard de euro, iar în luna martie a decis să părăsească piețele portugheze și norvegiene.

Bine, nu va mai livra nici în celelalte orașe din țară. „E presiune mare”

Oficialii companiei au mai declarat că, ieșirea din România le permite să se concentreze asupra piețelor unde Takeaway este lider de piață și care fac profit într-un mod sustenabil.

Amintim că, la finalul anului 2021, Foodpanda a fost cumpărat de Glovo, după ce Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția. Achiziția a făcut parte dintr-o serie separată cu Delivery Hero – aceasta fiind una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume.

Glovo a făcut mai multe achiziții în luna mai, 2021, pe lângă Foodpanda în România și Bulgaria, a mai cumpărat și Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. 170 de milioane de euro a fost valoarea totală a tranzacțiilor.

Principalele companii care livrează mâncare în Europa sunt Uber Eats, Deliveroo, Doordash și Delivery Hero.

Takeaway din România avea unele probleme cu actualizarea programului de lucru al magazinelor de unde livra. În momentul în care dădeai comanda, ți se luau banii de pe card, dar apoi te anunțau că magazinul este închis, iar banii vor fi returnați ulterior. Neplăcut, în momentul în care îți este foame :).

Cookies