ȘTIRI

În Parcul Herăstrău se taie ilegal crengile copacilor. Aleea dinspre Arcul de Triumf, desfigurată

Remus Cernea anunţă, pe voxpublica.realitatea.net, că, în Parcul Herăstrău, au avut loc mai multe tăieri ilegale ale crengilor copacilor.

Conform acestuia, „aleea dinspre Arcul de Triumf, care are copaci maiestuoşi a fost desfigurată prin decizii iresponsabile ale Primăriei Capitalei”. 

Remus Cernea a adăugat că lucrătorii ROMPREST au fugit de la faţa locului în momentele în care au văzut că sunt fotografiaţi şi că, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, este interzisă intervenţia cu tăieri în coroana arborilor ornamentali, plantaţi pe spaţiile verzi din domeniul public, cu excepţia lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum şi a celor de pe traseul reţelelor aeriene.

Potrivit Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement din Bucureşti însă, acţiunea, realizată de firma Romprest, ar fi în concordanţă cu prevederile legislative – art.12 alin. 3 din Lg.24/1997, potrivit căruia proprietarii şi administratorii de spaţii verzi sunt obligaţi să asigure măsurile privind siguranţa persoanelor care pot fi afectate de ruperile şi desprinderile arborilor şi elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare. „Lucrarea se impune deoarece mulţi arbori prezintă sarpante uscate şi deteriorate în proporţie mai mare de 80%”, au declarat reprezentanţii ALPAB pentru RomaniaTV.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button