Tactica ucrainenilor a avut succes. Soldatul rus care s-a predat cu tot cu tanc a stabilit cu serviciile secrete locul de întâlnire

22 mart. 2022
4519 Afișari
Tactica ucrainenilor a avut succes. Soldatul rus care s-a predat cu tot cu tanc a stabilit cu serviciile secrete locul de întâlnire

Un jurnalist ucrainean a aflat povestea rusului care a venit cu tancul și s-a predat forțelor locale, citând serviciile secrete ucrainene care au spus că i-au trimis un SMS, acesta i-a sunat înapoi și au stabilit un loc de întâlnire, scrie Hotnews, citând contul de Twitter al ziaristului. Încă din primele zile ale războiului, oficialii ucraineni le-au transmis soldaților din forța de invazie a lui Putin că vor beneficia de amnistie totală și 5 milioane de ruble (48.000 de dolari) dacă se predau în mod voluntar.

”Serviciile secrete identifică telefoanele soldaților ruși și le trimit prin SMS condițiile de predare”

Imaginea cu tancul rusesc ajuns pe mâna ucrainenilor a fost distribuită pe rețelele de socializare, însă abia astăzi s-a aflat povestea din spatele fotografiei.

”Un soldat rus pe nume Mișa și-a adus tancul la serviciile de informații militare ucrainene. Aceștia identifică în mod regulat telefoanele soldaților ruși și le trimit prin SMS condițiile de predare. El i-a sunat înapoi și le-a oferit predarea în schimbul banilor și al siguranței”, a scris, pe Twitter, Kyrylo Loukerenko, jurnalist și director executiv al Radio Hromadske.

 

„Au aranjat un loc sigur de întâlnire și au folosit o dronă pentru a se asigura că nu este vorba de o ambuscadă. El a spus că restul echipajului său a dezertat din unitate, iar moralul militarilor ruși este scăzut în general”, potrivit sursei citate.

Suma pe care ucrainenii o oferă soldaților ruși care se predau este mult mai mare pentru piloții care vin cu tot cu aeronave, ucrainenii oferind 1 milion de dolari pentru fiecare pilot rus care își predă avionul și 500.000 de dolari în cazul unui elicopter.

Citește și:

Cookies